100 yaşına giren ikizler: Sağlıklı olmanın şartı, sigarasız ve alkolsüz hayat

100 yaşına giren ikizler: Sağlıklı olmanın şartı, sigarasız ve alkolsüz hayat

100. doğum günlerini kutlayan Avustralya’nın en yaşlı ikizleri Flora Barrett ve Winifred Hopes, uzun ve sağlıklı bir yaşam için sigara ve alkol içmeyin tavsiyesinde bulundu.

1913’te Batı Avustralya’nın güney batısındaki Harvey’de bir çiftlikte dünyaya gelen tek yumurta ikizlerinin Perth’deki 100. doğum günü kutlamalarına aile yakınları katıldı. İki dünya savaşını gören ikizlere, başta Kraliçe Queen Elizabeth olmak üzere Başbakan Genel Vali Quentin Bryce ve Tony Abbott birer kutlama mesajı gönderdi.

İkizlerden birinin 36 torunu, diğerinin ise 72 torununun torunu olduğu belirtildi.Winifred Hopes, aktif olmanın, dans ve tenis gibi aktivitelerin yaşamında önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek, “Kendimi hiç 100 yaşındaymış gibi hissetmiyorum. 20 yaşında gibiyim.” dedi.

Yaşamının ilk günlerinin mücadele ile geçtiğini ve çektiği sakıntıları anlatan Flora Barrett, “Herşey o kadar zor ve kötüydü ki. Gençliğimizde bir çift ayakkabımız olduğu için şanslı hissediyorduk kendimizi.” dedi.

 

 

Çok mutlu bir hayat yaşadıklarını ve hiç pişmanlık duymadıklarını söyleyen ikizler, belki birkaç yıl daha yaşamlarının kaldığını belirttiler. Avustralya’nın daha önceki en yaşlı ikizleri, Güney Avustralya’da yaşayan Gene ve Dorris Clarke kardeşlerdi. İkizlerden büyük olanı, 2012 yılında 101 yaşındayken vefat etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.