10 Eylül, “Dünya İntiharı Önleme Günü”nde hızla yükselen intihar oranlarına dikkat!

10 Eylül, “Dünya İntiharı Önleme Günü”nde hızla yükselen intihar oranlarına dikkat!

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, 10 Eylül’ü dünya çapında inteharı önleyebilmek ve bu konunun önemine dikkat çekebilmek maksadıyla Dünya İntiharı Önleme Günü olarak tanımlıyor.

İstatistiklerin her gün yaklaşık 3000 kişinin intehar ettiğini gösterdiği günümüzde, Uluslar Arası İnteharı Önleme Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü’nün başı çektiği tanıtıma bir çok farklı dernek ve kurum da destek veriyor. “Dünya İntiharı Önleme Günü” vasıtasıyla intehar konusuna dikkat çekilerek inteharı önlemek için yeterli tedavi sağlanması, intehar sonrası bakım ve tedavi için gerekli donananımın temin edilmesi ve intehar haberlerinin yer aldığı medyada sorumlu ve duyarli bir habercilik anlayışı geliştirilmesi hedefleniyor. İnteharın önlenebileceği görüşü, intehar ederek hayatını kaybeden her kişinin en 20 kez inteharı denediğininbilimsel olarak tespitiyle güçlenmekte.

Küresel düzeyde farkındalık sağlanarak intiharın sebep olduğu erken ölümlerin önüne geçebilmeyi hedefleyen kurumlar hükümetlerin de inteharı önleyebilmek için ulusal stratejiler geliştirmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.