Tracy McGrady Çin’e gitti

Tracy McGrady Çin’e gitti

NBA’in eski yıldızlarından ABD’li basketbolcu Tracy McGrady, Çin Basketbol Ligi (CBA) ekiplerinden Qingdao DoubleStar Eagles formasını terletmek üzere Çin’e gitti.

Çin medyasında yer alan haberde, Çin Basketbol Ligi (CBA) tarihinin en büyük transferi olarak lanse edilen T-Mac lakaplı 33 yaşındaki McGrady’nin bugün yeni kulübünün yer aldığı Qingdao şehrine vardığı bildirildi. T-Mac’in, kalabalık bir basketbol sever tarafından karşılandığı belirtilirken, hayranları ile hatıra fotoğrafları çektirdiğine yer verildi. Houston Rockets yıllarında Yao Ming ile oynayan ve Çin’de ciddi bir hayran kitlesi bulunan 33 yaşındaki yıldızın fotoğraflarının Liu Ting Uluslararası Havaalanını süslediğine yer verildi.

15 sezondur NBA’de oynayan ve yedi kez all-star’a seçilen Mc Grady’nin CBA ekiplerinden Qingdao DoubleStar Eagles ile bir yıllık anlaşma imzalamıştı. 13 Ekim günü resmi imzaların atılmasının ardından, ABD’li basketçinin yıllık 1 milyon dolar kazanacağı kaydedilmişti.

Kariyerine Toronto Raptors takımında başlayan ABD’li basketçi, daha sonra sırasıyla Orlando Magic, Houston Rockets, New York Knicks, Detroit Pistons ve son olarak Atlanta Hawks formaları giymişti.

Orlando Magic’de oynarken Washington Wizards’a karşı attığı 62 sayı ile de NBA’de bir maçta en çok sayı atan 14. oyuncu olmayı başaran T-Mac, Atlanta Hawks’da oynadığı geçen sezonda 5,3 sayı ortalamasıyla beklentileri karşılayamamış ve 2012-2013 sezonu için kontrat teklif eden herhangi bir NBA takımı olmamıştı.

McGrady, 2012’de Beijing Ducks takımına giden NBA’in eski yıldızlarından Stephon Marbury’nin ardından Çin’e transfer olan son yüksek kariyerli NBA oyuncusu oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.