Rusya’daki beyaz şölen başladı

Rusya’daki beyaz şölen başladı

22. Kış Olimpiyatları, Rusya’nın Soçi kentinde dünkü açılış töreniyle başladı. Ev sahipliğini üstlenen Adler bölgesindeki tesislerin neredeyse tamamında Türk inşaat sektörünün imzası mevcut. Oyunlara 16. kez katılan ülkemizi temsil eden sporcu sayısı sadece 6. Bu alanda 85 bin nüfuslu Andorra ile eşit durumdayız.

 

22. Kış Olimpiyatları’nda resmî açılış töreni dün akşam gerçekleştirildi. 50’den fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının hazır bulunduğu törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir konuşma yaptı. Soçi’de 7-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenen şölenin ilk gününde biatlon, kayaklı koşu, serbest stil kayak, snowboard ve sürat patenindeki çeşitli disiplinlerde madalyalar sahiplerini bulacak.

Kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya’nın da katılacağı skiatlonda yarış, TSİ 12.00’de başlayacak. Ülkemizi toplamda 6 isim temsil edecek: Kayaklı koşu: Kelime Çetinkaya, Sabahattin Oğlago, Alp disiplini: Tuğba Kocaağa, Emre Şimşek, buz dansı: Alisa Agafonova, Alper Uçar. Oyunlara 16. kez iştirak eden Türkiye’nin sporcu rakamı eleştiri konusu. 87 ülkeden 2 bin 874 ile tarihîn katılım rekoru kırılırken 76 milyon nüfuslu Türkiye ile 85 bin nüfuslu Andorra, aynı sayıda sporcuyla boy gösterecek. Oyunların ev sahipliğini üstlenen Adler bölgesindeki tesislerin neredeyse tamamında Türk inşaat sektörünün imzası mevcut. Bu başarı, Rus halkı tarafından büyük takdir görüyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’den ise itiraf niteliğinde bir açıklama geldi: “Açıkçası sporcularımızdan kendi en iyi derecelerini umuyoruz. Hepimizin de bildiği üzere maalesef henüz yeterli düzeyde değiliz. Sürpriz beklemiyoruz.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.