NFL’de kara pazartesi; 7 antrenör ile 3 genel müdür kovuldu

NFL’de kara pazartesi; 7 antrenör ile 3 genel müdür kovuldu

Amerikan Ulusal Futbol (Amerikan futbolu) Liği’nin (NFL) normal sezonunun bitimi ile birlikte yarpark dökümü de başladı. Pazar akşamı sezonun son maçlarının tamamlanmasının ardından dün finale kalamayan takımlardan 7’si antrenör ile bunların 3’ü aynı zaman da genel müdürlerinin işine son verdi.

NFL’de başarısız sonuçlar alan takımların koçları yıllardır çalıştırdıkları takımlarından gönderildi.  Görevlerine son verilen antrönerler arasında 14 yıldır Philadelphia Eagles takımını çalıştıran Andy Reid’de bulunuyor.

Amerikan basının da ‘kara pazartesi’ olarak verilen haberlere göre işine son verilen takımların antrönerleri arasında Chicago Bears’den Lovie Smith, Arizona’dan Ken Whisenhunt, San Diego’dan Norv Turner, Cleveland’dan Pat Shurmur, Kansas City’den Romeo Crennel ile Buffalo’dan Chan Gailey isimleri yer alıyor. Arizona, Philadelphia ile Chicago futbol takımlarının koçları daha önceki sezonlarda takımlarını ‘Super Bowl’ olarak nitelendirilen şampiyonluk final maçına kadar çıkarmayı başaran isimlerdi. Norv Turner ise antrönerlik ettiği son üç takımdan kovularak ayrılmak zorunda kalan isim oldu.

Kara pazartesi’nde 7 antröner yanında işinden olan üç NFL takımının genel müdürleri ise Dan Diego, Cleveland ile Arizona’nın oldu. Kara pazartesi öncesinde ise geçen hafta NFL’deki antröner dökümünün ilk kurbanı Jacksonville takımının koçu olmuştu. Bu yıl yenilme rekoru kıran New York Jets takımı antröneri Rex Ryan’ın koltuğunu koruması ise yılın son sürprizi olarak hafızalarda yer etti.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.