NFL’de heyecan artıyor: Giants: 16 – Redskins: 17

NFL’de heyecan artıyor: Giants: 16 – Redskins: 17

NFL’de dün akşam 12. haftanın son karşılaşmasında, geçtiğimiz yılın Super Bowl şampiyonu New York Giants, son yıllara göre bu yıl lige daha iyi başlayan ve playoff için umut taşıyan Washington Redskins’e konuk oldu. NFC konferasında yer alan iki takımın mücadelesi son dakikalara kadar nefes nefese devam etti. NY Giants maçı kazanarak NFL playoff ları için yerini sağlamlaştırmak isterken, Washington Redskins bu maçla playoff  için ümitlerini devam ettirmek istiyordu.
Maçın ilk çeyreğinde NY Giants’den Lawrence Tynes 39 yard’dan skor (field goal) yaparak takımını 3-0 öne geçirdi. İlk çeyrek bitmeden Redskins Joshua Morgan’ın touchdown’ıyla karşılık vererek ilk çeyreği 7-3 önde kapattı. İkinci çeyreğin sonlarına doğru NY Giants’in quarterback’ı Eli Manning’in pasıyla touchdown yapan Martellus Bennett takımını  tekrar 10’a 7 öne geçirdi. İkinci çeyreğin sonlarına doğru hareketlenen maçta Redskins, Kai Forbath ile skor (field goal) yaparak maçı 10-10 beraberliğe getirdi. İkinci çeyrek bitti derkenNY  Giants Lawrence Tynes ile tekrar uzaktan gol yaparak maçın ikici çeyreğini 13-10 önde kapattı.

Maçın üçüncü çeyreğinde her iki takımda skor yapmakta zorlandı. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru Ny Giants tekrar uzak golcüsü (place kicker) olan Lawrence Tynes ile 3 sayılık skor yaparak maçı 16-10’luk skora getirdi. Redskins maçın üçüncü çeyreğinde skor yapma başarısı gösteremedi.  Maçın son çeyreğini büyük bir heyecan bekliyordu. İkinci çeyreğe iyi motive olan Washington Redskins maça iyi başladı. Hemen dördüncü çeyreğin başlarında quarterback’i Griffin’in güzel pasıyla touchdown yapan Pierre Garcon takımını bir anda 17-16 öne geçirdi. Bu skor maçın sonlarına kadar devam etti. Son dakikalarda her iki takımda skor için uğraşsa da başarılı olamadı. Washington Redskins çıkışını devam ettirerek geçen yılın Super Bowl şampiyonunu 17-16’lik skor ile yenmeyi başardı. Bu galibiyetle kendi grubunda ikinci sıraya yerleşen Redskins ümitlerini devam ettirdi. NY Giants ise grup birinciliğini devam ettirirken, playoff’lar için yerini garantileyip rahat bir nefes alma planını gerçekleştirememiş oldu.

NFL liginde son haftalara yaklaşırken heyecan gittikçe artmaya başladı.  Playoff’lara 4 maç kala takımlar mücadelerini arttırdı. Bu da seyir zevki yüksek maçların oynanamasını sağladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.