NBA’de Lakers ilk galibiyetini aldı

NBA’de Lakers ilk galibiyetini aldı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA), 5 maç oynandı.

Oklahoma City Thunder, ağırladığı Atlanta Hawks’a 104-95 yenildi. Hawks’ın All-Star oyuncusu Al Horford, 23 sayı ve 12 ribaundla ”double double” yaparak galibiyetin mimarı oldu. Louis Williams’ın kenardan gelerek 19 sayı ve 4 asist kaydettiği Hawks’da, oyun kurucu Jeff Teague de 16 sayı, 5 ribaund ve 3 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadı.

Thunder cephesinde Kevin Durant’ın 22 sayı, 12 ribaund ve 8 asistle ”triple double”a göz kırpan performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Kevin Martin, kenardan oyuna girerek 28 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Thunder’ın All-Star guardı Russell Westbrook, 14 sayı, 5 ribaund ve 9 asist üretmesine rağmen 18’de 5 şut isabetiyle oynadı.
Doğu Konferansı’ndaki iki iddialı takımının karşı karşıya getiren maçta ise New York Knicks, konuk ettiği Philadelphia 76ers’ı 100-84 yendi. Yıldız oyuncusu Amare Stoudemire’ın sakatlandığından ötürü forma giymediği Knicks’de, Carmelo Anthony 27 sayı ve 5 ribaundla galibiyette etkili oldu. Knicks’de oyuna benchten giren J.R. Smith de 20 sayı ve 9 ribaundla dikkat çekti.

76ers’da ise oyun kurucu Jrue Holiday’in, 27 sayı ve 7 asistlik performansı mağlubiyeti önleyemedi. Evan Turner da 11 sayı ve 11 ribaundla ”double double” yapmasına rağmen 9’da 2 saha içi isabet oranıyla şut attı.
        
     -Lakers, ilk galibiyetini aldı-
        
Kadrosuna Dwight Howard ve Steve Nash’i katarak sezona iddialı başlayan, ama ilk 3 maçını kaybeden Los Angeles Lakers, Detroit Pistons’ı 108-79 mağlup etti. Los Angeles ekibinde, Dwight Howard 28 sayı, 7 ribaund ve 3 blok kaydederek maçın en skorer oyuncusu oldu. 5 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Lakers’ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant 15 sayı, 7 ribaund ve 8 asistle oynadı.

Pistons cephesinde ilk 5’deki oyuncuların hiçbiri çift haneli skorlara ulaşamazken, oyuna sonradan dahil olan Jonas Jerebko 18 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Çaylak oyuncu Kyle Singler’da 11 sayı ve 5 ribaundla takımına katkı yaptı.
        
     Maçlarda şu sonuçlar alındı:
     New York Knicks-Philadelphia 76ers’: 100-84
     Toronto Raptors-Minnesota Timberwolves: 105-86
     Orlando Magic-Phoenix Suns: 115-94
     Oklahoma City Thunder-Atlanta Hawks: 95-104
     Los Angeles Lakers, Detroit Pistons: 108-79
        
     NBA’e 8 maçla devam edilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.