Maradona FIFA’yı topa tuttu; Araba bile kullanamazlar

Maradona FIFA’yı topa tuttu; Araba bile kullanamazlar

Arjantinli efsane futbolcusu Diego Armando Maradona, hayatını anlattığı DVD’nin tanıtımı için geldiği İtalya’nın Milano kentinde, Uyuşturucu bağımlılığından Pele’ye, FIFA’dan, şike ve Dünya Kupası’na kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şike haberlerini duyunca çok üzülen Tangocu, “Şikeli maçlar neredeyse normal hale geldi. İçim acıyor. Eğer insanlar şikeli karşılaşmaları görmeye devam ederse, biz bu işi bırakalım ve pembe dizi çevirelim.” dedi. 52 yaşındaki unutulmaz isim, Arjantin’in, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Uruguay deplasmanında uğradığı 3-2’lik yenilgiye ilişkin spekülasyonları da eleştirdi.

Brezilyalı Pele’yle arasındaki çatışmayı bir kez daha perçinleyen Maradona, 2000 yılında internetteki seçimde oyların yüzde 53’ünü almasına rağmen, FIFA’nın Pele’ye giden ‘Yüzyılın Oyuncusu Ödülü’yle dalga geçti: “Ben kazandım ama Pele’nin arkadaşları kendini ona bir ödül vermek zorunda hissetti. Bu, bir halt ifade etmiyordu.” Maradona, FIFA idarecilerini de topa tuttu: “Hepsi 95 yaşına merdiven dayamış. Araba bile kullanamayacak haldeler, nasıl dünya futbolunu yönetebilirler?”

Ayrıca Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ni statlarda ırkçılıkla ilgili kişileri değil, şahsî çıkarlarını düşünmekle suçladı. Maradona, 2014’te Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na da değindi: “Messi, 2010’da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Elendiğimizde hepimiz gibi onun da ağladığını gördüm. Umarım bu kez güler. İspanya ve Brezilya’ya karşı oynamak çok zor ama kupa Güney Amerika’da kalacak, bundan eminim.”

Maradona’nın Messi-Ronaldo kıyaslaması şöyle oldu: “Portekizli ‘Ronaldo’, bir Arjantinlinin yapamayacağı gibi topa vuruyor; ama Messi, Ronaldo’nun başaramadığını, 5 kişinin arasından sıyrılmayı biliyor.” Aykırılıklarla gündemden düşmeyen Milan’ın golcüsü Mario Balotelli’nin, Messi, Ronaldo ve Neymar’ın ardından dünyanın en iyi 4. starı olduğunu öne süren Maradona, İtalyan forvete kötü tecrübelerimi anlatmayı çok arzuladığını belirtti.

BENDEN KORKTUKLARI İÇİN BOŞTAYIM!

Maradona, 1987 ve 90’da şampiyonluğa taşıdığı İtalyan Napoli özlemini de açıkça belli etti: “Benitez bırakırsa Napoli’nin başına geçmeyi isterim. İspanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den Rusya’ya her yerde antrenörler değişiyor; fakat benden korkan insanlar var. Bu sebeple bir ekibi çalıştıramıyorum.” Futbol meraklısı Arjantinli Papa Francesco’ya ilişkin, “Bugün oynasaydınız, Papa Napoli’yi tutar mıydı?” sorusuna Maradona esprili bir cevap verdi: “Evet, çünkü o akıllı.” Ardından Buones Aires derbisine atıfta bulundu: “Papa, ‘San Lorenzo taraftarı bir cuervo, (karga), bir karga asla Boca Juniorslu olamaz’ dedi.”

UYUŞTURUCU KULLANMAYIN

Bir dönem uyuşturucu kullanan Maradona, bunun kariyerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Şu an hayatta olmayan annesini, eşini ve kızlarını çok ağlattığını itiraf eden Arjantinli efsane, “Ben sadece kendime kötülük ettim. Gençlere uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Kızım Dalma bir gün bana ‘Baba sakın ölme, kız kardeşimin sana ihtiyacı var’ dedi. O zaman uyuşturucuyu bıraktım.” ifadesini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.