Jeremy Lin New York’tan gidince taraftarlar kadar esnaflar da üzüldü

Jeremy Lin New York’tan gidince taraftarlar kadar esnaflar da üzüldü

Geçtiğimiz sezonda inanılmaz bir performans gösteren New York Knicks’in oyuncusu Jeremy Lin, NBA’in de en değerli oyuncuları arasına girmeyi başardı. Uzun pazarlıkların ardından üç yıllık sözleşme karşılığında 25.1 milyon dolara Houston Rockets’a transfer olan genç yıldız, New York’tan ayrılması yalnızca oynadığı takımın taraftarlarını değil New York esnafını da üzdü.

Lin’in çok başarılı bir sezon geçirmesinin yanında efendi kişiliği, mütevazi tavırları nedeniyle biranda geçen sezon tüm New Yorkluların en çok sevdiği oyuncu olmuştu. En sevdiği oyuncu olduğunu ise Lin’in satılan takım forması belgeliyor. Son bir yıldır yalnızca NBA değil tüm diğer spor dallarında da en fazla forması satılan sporcu olan Lin’in transfer haberinin ardından New York Knicks’de giydiği 17 numaralı tişörtü öldü fiyatına müşteri bulamıyor. Daha ikigün öncesine kadar en ucuz Lin tişörtü 25 dolardan başlıyor 100 dolara kadar çıkarken bugün 5 dolara müşteri bulamıyor.

Çarşamba günü 13 saat süren pazarlığın ardından Houston Rockets’a 25.1 milyon dolar karşılığında imza atan Lin, önemli bir servete kavuşurken New York esnafını üzdü. Kuzeydoğu Amerika’da eyaletlerinde bulunan 151 dükkanlık zincirin başındaki isim olan Mitchell Modell, Lin’in New York’tan gitmesinin kendileri için büyük bir hayal kırıklılığı olduğunu söyledi. Şirketlerinin 125 yıllık tarihinde bugüne kadar Lin’in en büyük marka isim olma yolunda ilerlediğini belirten Modell, ‘‘O’na (Lin) yakın bir isimin şuanda olduğunu bile düşünemiyorum. Lin’in tişörtlerini sattığımız kadar bir ikinci oyuncu yok. Olmadığı gibi yaklaşan (tişört satış rakamından sözediyor) dahi yoktu’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.