Brooklyn Amity Karate Okulu 40 madalya ile New York birincisi oldu

Brooklyn Amity Karate Okulu 40 madalya ile New York birincisi oldu

New York’ta düzenlenen Azoulay’s Amerika Karate Turnuvası’na katılan Brooklyn Amity Karate Okulu Takımı topladığı 40 madalya ile birinci oldu. 2013 yılı faaliyet programının ilk ayağı olan turnuvaya New York eyaletinden 15 kulüp ve 160 sporcu katıldı.

New York Geleneksel Karate Ligi sponsorluğunda düzenlenen turnuva Dünya Karate Federasyonu`nun belirlediği kurallara göre organize edildi. Brooklyn Amity Karate Okulu 35 sporcu ile katıldığı turnuvada 15 altın, 12 gümüş ve 13 bronz madalya kazarak toplamda 40 madalyayla turnuvanın madalya sıralamasında da birincisi oldu. Turnuvaya sporcu katılımı olarak da Brooklyn Amity Karate Okulu New York eyaletinden en fazla sporcu veren kulüpler arasında birinci sırada yeraldı.

Brooklyn Amity Karate Okulu’nun baş antrenörü, eski dünya ve Avrupa şampiyonu Meral Ölmez turnuvanın kalitesinin çok iyi olduğunu, yalnız hakem kalitesinin iyi olmadığını söyledi. Madalya renklerinin ve sayılarının daha farklı olabileceğini de belirten antrenör Meral Ölmez şöyle devam etti:

“Karate kulübümüzün geçmişi sadece 4 yıla dayanıyor ve 2 seneden beri Amerika çapında turnuvalara katılıyoruz. Buna rağmen alınan başarılar, sporcularımızın performanslarının çok hızlı ilerlemesi ve kulübümüze olan ilginin büyümesi olağanüstü bir durum. Bunu takdire değer görüyorum.

New York`taki katıldığımız turnuvada sporcularımıza, her alanda çok hızlı büyüyen okulumuza gösterilen ilgi de görülmeye değerdi. Okul olarak geçen sene ilk kez katıldığımız ve Florida kentinde düzenlenen Amerika şampiyonasında 5 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya almıştık. Bu sene Amerika`nın Güney Carolina kentinde yapılacak olan Amerika şampiyonasına büyük sporcu kitlesiyle katılıp başarımızı Allah`ın izniyle ikiye katlayacağız.”00001465501

Brooklyn Amity Karate Okulu’nun amacının dünya kalitesinde sporcu yetiştirmek ve olimpiyatlarda yarışacak sporcu hazırlamak olduğunu da belirten Meral Ölmez, “Okul olarak en büyük hedefimiz, karate sporunun 2020 Olimpiyatları’nda olimpik sporlar arasına girmesi. Bu takdirde de olimpiyat oyunları aday şehirleri arasında bulunan İstanbul’da olimpiyatların düzenlenmesi durumunda kendi ülkemizde sporcu yarıştırmak için New York`tan şampiyon sporcular çıkarmak hedefindeyiz.” diyerek, şunları söyledi:

“Bunun yanı sıra okulumuzun amacı sadece şampiyon sporcu yetiştirmek olmayıp öğrencilerin kişisel, toplumsal ve zihinsel olarak gelişmelerini sağlayarak dünya toplumuna yararlı insanlar kazandırmaktır. Turnuvaya sonsuz desteklerini madden ve manen veren okul müdürümüz Tufan Aydın’a, emeği geçen sporcu velilerimize ve sporcularımıza tüm okul öğretmenlerine ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim. Bu başarıların asıl mimarları bize sonsuz destek verenlerindir.”

Okul Müdürü Tufan Aydın ise yaptığı açıklamada, Brooklyn Amity Okulu olarak öğrencilerin akademik gelişiminin yanında sosyal ve sportif yönlerinin de gelişiminin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Müdür Aydın, “Dünya şampiyonu olan hocamızın önderliğinde spor departmanı ve özellikle karate bölümü öğrencilerimizin gözdesi ve başarı yakaladığımız alanlar olarak öne çıkmaktadır. Geçmiş yıllarda yakaladığımız başarılar devam etmekte heryıl yeni öğrencilerin de katılımı ile daha da ileriye gitmektedir. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılarınız bizleri gururlandırdı. Size ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.00001465503

Yapılan turnuvada kata ve kumite dallarında madalya alan sporcuların isimleri ise şöyle:

ALTIN MADALYA ALANLAR
Sara Karakollukçu (Kata ve Kumite)
Sarah V. Marin (Kata)
Emine Üstündağ (Kata ve Kumite)
Seila Lalic (Kata ve Kumite)
Zehra Abacıoğlu (Kata)
Beyza Kurt (Kata ve Kumite)
Farzana Ruzehaji (Kata)
Zeynep Kurt (Kata ve Kumite)
Nur Sema Gündüz (Kumite)
Hülya Akılmak (Kata)

GÜMÜŞ MADALYA ALANLAR
Sarah V. Marin (Kumite)
Berkay Okyay (Kata)
Izabella Bajraktarevic (Kata)
Melisa Özyürek (Kata)
Rabiye Ayaz (Kata)
Mücella Bursal (Kata ve Kumite)
Nihan N. Turhan (Kumite)
Serra Kılıç (Kata)
Hayrunnisa Kalaç (Kata ve Kumite)
Hacer Tektaş (Kata)

BRONZ MADALYA ALANLAR
Abdurranman Clark (Kata ve Kumite)
Eiennes Karakollukçu (Kumite)
Izabella Bajraktarevic (Kumite)
Laila Winfree-K’tori (Kata ve Kumite)
Beyza Özyürek (Kata)
Merve Çakmak (Kata)
Rabia N. Keles (Kata)
Nihan Abacı (Kata)
Seda Bektaş (Kata)
Afra Dur (Kata)
Nur Sema Gündüz (Kata)

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.