Brezilya ‘sambaya’ başladı: 3-1

Brezilya ‘sambaya’ başladı: 3-1

1934’ten bu zamana katıldığı tüm dünya kupası açılış maçlarında hiç kaybetmeyen Brezilya, geleneğini bozmadı ve Hırvatistan’ı 3-1 ile geçti.

FIFA 2014 Dünya Kupası A Grubu’nda oynanan ilk maçta Brezilya-Hırvatistan’ı 3-1’lik skorla yendi. Maçın 11. dakikasında Marcelo kendi kalesine attığı gol ile Hırvatistan’ı 1-0 öne geçirdi. 29.dakikada Neymar sahneye çıktı skoru ceza sahası dışında mukemmel bir şut ile durumu 1-1 getirdi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 1-1’likberaberlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısında oyunun ortada gittiği bir zamanda hakemin hatalı penaltı düdüğü maçın da kaderini belirledi. 71 dakikada Neymar penaltıdan attığı gol ile Brezilya’yı 2-1 öne geçirdi. Maçın 90.dakikasında ise bu defa genç yıldız Oscar sahneye çıktı ve çok klas bir vuruşla skoru 3-1 yaptı. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

 

6 DK Sol taç çizgisi yakınlarından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Marcelo’ nun sol ayağıyla ortaladığı top arka direkteki Thiago Silva’ ya geliyor. Thiago Silva kafayla içeri çeviriyor, David Luiz’ in kafa vuruşunda top kaleci Stipe Pletikosa’ nın kucağında kalıyor.

7 DK Hırvatistan bu dakikada Brezilya kalesine etkili geliyor. Ceza sahasına doğru sokulan Ivan Perisic’ in sağ kanattan ortasında arka direkte çok iyi yükselen Ivica Olic, yere de vurdurarak topu kaleye gönderiyor ancak top yandan auta gidiyor.

11 DK 20. Dünya Kupası’ nın ilk golünü Marcelo kendi kalesine atıyor. Sol kanatta topla buluşan Ivica Olic, atağı sürüklüyor. Ceza sahasına girmeden yerden ortasında herkesi geçen top Marcelo’ ya çarparak filelerle buluşuyor.

29 DK Brezilya, Neymar ile beraberliği yakalıyor. Orta alanda yapılan baskı sonrasında topu kazanan Oscar Santos iki oyuncu arasından pasını Neymar’ a aktarıyor. Neymar’ ın ceza yayının hemen gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan sol ayağıyla yerden vuruşunda top direğin içine de çarparak ağlarla buluşuyor.

71 DK. Hırvat oyuncunn topa müdahalesini penaltı diye yorumlayan hakemin kararını Neymar gole çevirdi ve skoru da 2-1’e taşıdı.

90 DK. Brezilya, Oscar Santos’ un golüyle farkı ikiye çıkarıyor. Hızlı gelişen Brezilya atağında savunmanın hatasıyla topla buluşan Oscar Santos rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girmeden sağ ayağının dışıyla yerden vuruyor ve topu filelere gönderiyor.

Hakem:Yuichi Nishimura (Japonya)

İŞTE İLK 11’LER…

Brezilya:Julio Cesar, Marcelo, Dani Alves, Thiago Silva, Daviz Luiz, Paulinho, Oscar, Luiz Gustavo, Neymar, Fred, Hulk

TEKNİK DİREKTÖR: Scolari

Hırvatistan:Pletikosa, Corluka, Vrsaljko, Lovren, Perisic, Kovacic, Modric, Rakitic, Srna, Jelavic, Olic

TEKNİK DİREKTÖR: Niko Kovac

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.