Beyzbolda Red Sox şampiyonluğa daha yakın; 3-2

Beyzbolda Red Sox şampiyonluğa daha yakın; 3-2

Dünya Şampiyonluğu için Boston Red Sox rakibi St. Louis Cardinals karşısında avantaj elde etti. Yedi serilik Dünya Şampiyonluğu maçının 5. maçında Red Sox rakibi St. Louis Cardinals’i 3-1 yenerek seride de 3-2 öne geçti.

St Louis şehrinde oynanan serinin 5. maçında Boston Red Sox’tan top atıcısı Jon Lester’ın muhteşem performansına takımın yıldızı David Ortiz (Big Papi) ayak uydurunca Cardinals karşısında 3-1 galip gelmeyi bildi. Oyunun 8. bölümüne kadar atış yapan ve yalnızca 4. bölümde rakibine sayı vuruşu (homerun) yaptıran Lester, maçın yıldızı oldu. Lester dışında Big Papi iki vuruş ile takımının sayı almasında etkili isim olurken oyunun kader anı 7. bölümde yaşandı. Bu bölüme kadar sahada 1-1’lik eşitlik vardı. Cardinals’ın top atıcısı Adam Wainwright’ın attığı topa David Ross vurmayı başarınca sahadaki 2. ve 3. durakta bulunan Dustin Pedroia ile Big Papi  sayıya koştu. İki sayı birden alan Red Sox, rakibi karşısında  3-1 öne geçti ve maçtaki üstünlüğünü oyunun sonuna kadar sürdürmeyi bildi.

 

Cardinals ile Red Sox arasındaki serinin 6.cı maçı çarşamba akşamı Boston’daki ünlü Fenway stadyumunda oynanacak. Red Sox bu maçı kazanması durumunda 2007’den sonra ilk defa şampiyonluğa uzanmış olacak. Cardinals’ın üstün gelmesi durumunda ise takımlar serinin son maçına yine Boston’da çıkacak.  

 

Red Sox, Amerikan Ligi, St. Louis Cardinals ise Ulusal Lig şampiyonu olmayı başardıkları için Dünya Şampiyonluğu (World Series) final maçlarını oynama hakkını elde etmişlerdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.