Avrupalı yıldızlar, Kanoute’nin önderliğinde Filistin için birleşti

Avrupalı yıldızlar, Kanoute’nin önderliğinde Filistin için birleşti

İsrail’in son Gazze saldırıları Avrupalı futbolcuların sert tepkisini çekti. Mali asıllı Fransız yıldız Frederic Oumar Kanoute de Filistin’e destek amacıyla kampanya başlattı. Türkiye’den Fenerbahçeli Musa Sow, bu bildiriye imza atarken, Filistin’de çocukların futbol oynadıkları esnada öldürülmelerinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik son operasyonları futbol dünyasını ayağa kaldırdı. Şu an Çin’in Beijing Guoan takımında oynayan Mali asıllı Fransız yıldız Frederic Oumar Kanoute de Filistin’e destek amacıyla imza kampanyası başlattı. Daha çok Sevilla formasıyla hatırlanan 35 yaşındaki Müslüman futbolcuya Türkiye’den Fenerbahçeli Musa Sow, Sivassporlu Aatif Chahechouche, Faty ile Eskişehirsporlu Kamara’nın dışında Hazard, Drogba, Ayew kardeşler, Demba Ba, İssiar Dia ve Mamadou Niang gibi önemli isimler de destek verdi.
Yayınladığı bildiriye imza atan yıldızları kişisel internet sitesinde duyuran Kanoute, “Biz Avrupalı futbolcular olarak uzun zamandır kuşatma altında yaşayan ve özgürlük ve onur gibi temel insan haklarından mahrum bırakılan Gazze halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz. 100’den fazla can alan Gazze’ye yönelik son İsrail bombardımanı, insanlık vicdanına yeni bir hakarettir.” ifadelerini kullandı.  
Tecrübeli golcü, 10 Kasım 2012’de İsrail’in Gazze’de bir futbol sahasına bombalı saldırı düzenlediğini ve Muhammed Harara (16), Ahmed Harara (17), Matar Rahman (18) ve Ahmed Al Dirdissawi’nin hayatını kaybettiğini öğrendiklerini belirtti. Al Amari futbol takımının iki oyuncusu Omar Rawis (23) ve Muhammed Nemer’in (22), şubat ayından bu yana yargı sürecine tabi tutulmadan İsrail tarafından hapsedildiğini de vurgulayan başarılı isim, çocukların sadece futbol oynadıkları esnada öldürülmelerinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

İsrail’in UEFA 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bir dönemde, spor değerlerine aykırı hareketlerinin ödüllendirildiğini savunan Kanoute, şöyle devam etti: “Mevcut ateşkes kararına rağmen Filistinliler işgal altında yaşamak zorundadır. Bu halk uluslararası toplum tarafından korunmalıdır. Zira her birey özgürlük ve güvenlik içinde onurlu bir hayat yaşama hakkına sahiptir. Bu soruna en nihayet bir çözüm bulunması en büyük ümidimizdir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.