Aşık’ın forma giydiği Rockets, eksik Knicks’e evindeki ilk yenilgisini tattırdı

Aşık’ın forma giydiği Rockets, eksik Knicks’e evindeki ilk yenilgisini tattırdı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) 6 maç oynandı. Geçen sezon Batı Koferansı Finali’nde karşılaşan Oklahoma City Thunder ile San Antonio Spurs’ün karşı karşıya geldiği maçta, gülen taraf 107-93’lük skorla evsahibi Thunder oldu.

Üstü üste 11’inci maçını kazanan Thunder’ın Kongo asıllı İspanya vatandaşı oyuncusu Serge Ibaka’nın, 25 sayı, 17 ribaund ve 3 blokluk performansıyla yıldızlaştığı maçta, oyuna sonradan giren Kevin Martin de 20 sayılık katkı yaptı. Thunder’ın All-Star oyuncuları Russell Westbrook, 22 sayı, 6 ribaund, 9 asist ve 3 top çalma, Kevin Durant ise 19 sayı, 6 ribaund ve 3 blokla maçı tamamladı. Spurs cephesindeyse Fransız guardlar Tony Parker’ın 14 sayı ve 7 asist ve Nando de Colo’nun 14 sayı ve 6 asisti mağlubiyeti önleyemedi. Spurs’ün All-Star uzunu Tim Duncan ise 12 sayı ve 5 ribaund üretti.
Batı Konferansı’nın üçüncüsü Los Angeles Clippers, Spurs’ün Thunder deplasmanında kaybetmesinin ardından Detroit Pistons’a karşı aldığı 88-76’lık galibiyetle Batı’nın ikinci basamağına çıktı. Üste üste 10’uncu galibiyetini elde eden Clippers’da 15’er sayı kaydeden Blake Griffin ve yedek oyuncu Jamal Crawford’ın yanı sıra 14 sayı, 7 asist ve 3 top çalmayla oynayan yıldız oyun kurucu Chris Paul, skor yükünü çekti. Kenardan gelen Matt Barnes da 10 sayılık katkı yaptı.
Pistons’da 16 sayı, 5 ribaund ve 5 asist üreten Brandon Knight, 15 sayı ve 7 ribaund kaydeden Tayshaun Prince ile 11 sayı, 7 ribaund ve 6 asistle geceyi tamamlayan Greg Monroe’nun gayreti, galibiyeti getirmedi.
        
ROCKETS, EKSİK KNİCK’E EVİNDEKİ İLK YENİLGİSİNİ TATTIRDI          

NBA’de Türkiye’yi temsil eden basketbolculardan Ömer Aşık’ın takımı Houston Rockets, sol ayak bileği burkulan Carmelo Anthony’nin kadroda yer almadığı New York Knicks’i 109-96 mağlup ederek, evindeki ilk yenilgisini yaşattı.
Rockets’da James Harden, 28 sayı ve 10 ribaund ile Jeremy Lin, 22 sayı ve 8 asistle galibiyetin mimarları oldu. Benchten gelerek 16 sayı ve 5 ribaundla oynayan Carlos Delfino, galibiyette önemli rol oynarken, Ömer Aşık ise ilk 5’de başlayıp 25 dakika süre aldığı maçı, 6 sayı, 2 ribaund ve 3 blokla tamamladı.
Knicks’de ise çaylak oyuncu Chris Copeland, 29 sayı ve 5 ribaundla maçın en skorer ismi oldu. Yedek oyuncular J.R. Smith, 17 sayı ve Pablo Prigioni, 14 sayı ve 5 asistle Knicks’i ayakta tutmaya çalışırken, Raymond Felton’ın 14 sayı, Tyson Chandler’ın ise 8 sayı ve 18 ribaundluk eforu, yenilgiye engel olamadı.

     NBA’e 10 maçla devam edilecek.

     Toplu sonuçlar şöyle:
        
     Orlando Magic-Minnesota Timberwolves: 102-93
           New York Knicks-Houston Rockets: 96-109
     Detroit Pistons-Los Angeles Clippers: 76-88
     Memphis Grizzlies-Chicago Bulls: 80-71
     Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs: 107-93
     Phoenix Suns-Sacramento Kings: 101-90

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.