Amity School’dan karate şampiyonasında büyük başarı

Amity School’dan karate şampiyonasında büyük başarı

New York eyaletinin Brooklyn şehrinde hizmet veren Türk Okulu Amity School katılıdığı Ulusal Karate Şampiyonasında 13 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre önceki hafta Florida eyaletinde yapılan Karate Şampiyonasına katılan 10 okul öğrencisi 5 altın, 5 gümüş ve 3’te bronz olmak üzere toplam 13 tane madalya kazandı.
Toplam 100 karate kulubü ile bin 486 yarışmacının katıldığı şampiyonada altın madalya kazanan öğrencilerden Elif Yargıç şampiyona için çok gayret gösterdiklerini bunun en güzel mükafatını altın madalya kazanarak aldığını söyledi. Yargıç kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Bir diğer altın madalyalı sporcu Nur Sema Gündüz ise, hem okulu hem de sporu birarada yürütmeyi, çalışmaların ardından da altın madalya kazanmayı büyük bir mutluluk olarak yorumladı. Gündüz, hem okulunun hem de ailesinin bu başarısında büyük rolü olduğunu da sözlerine ekledi. Okul öğrencilerinden Mücella Bursal da altın madalya kazandı.

Gümüş madalya alan Hayrunnisa Kalaç ise okullarının ABD’de hem eğitimde hem de sporda ses getiren bir eğitim kurumu olduğunu söylediler. Başarılı sporcular, karatede 10 sporcu ile katıldıkları büyük bir organizasyondan 13 madalya çıkarmalarını ise disiplinli ve programlı çalışmalarına bağladılar.

Eski bir şampiyon olan ve Amity School’un beden eğitimi öğretmenliğini de yapan takım hocası Meral Ölmez, öğrencilerinin şampiyonaya çok iyi hazırlandığını ve sonunda çok güzel başarılar elde etmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.


2

Madalya kazananların isimleri ise şöyle;

Altın madalya

1- Elif Yargıç (Kata)
2- Nursema Gündüz (Kata)
3- Elif Yargıç (Kumite)
4- Nursema Gündüz (Kumite)
5- Mücella Bursal (Kumite)

Gümüş madalya

1- Izabella Bajraktarevic (Kumite)
2- Mucella Bursal (Kata)
3- Hayrunnisa Kalaç (Kata)
4- Zeynep Kurt (Kumite)
5- Emine Üstündag (Kumite)

Bronz madalya ise

1- Sarah Marin (Kata)
2- Zeynep Kurt (Kata)
3- Hayrunnisa Kalac (Kumite)

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.