2 Türk ‘kolon kanseri’ için Empire State’e tırmandı

2 Türk ‘kolon kanseri’ için Empire State’e tırmandı

Amerika’da Türk sporcular Coşku Mutlu ve Cenk Turan, geleneksel Empire State koşusunda kolon kanserine karşı kamuoyunu bilinçlendirmek için yarıştı.   

Kolon kanseri hakkında insanları bilinçlendirmek için 2012 yılında Avrupa’nın en büyük gökdeleni olan Sapphire’e tırmanma yarışında birinci olan 19 yaşındaki Coşku Mutlu ile aynı yarışmada 2011 yılında birinci olan 40 yaşındaki Cenk Turan, ABD’de binden fazla yarışmacı ile birlikte Empire State binasına tırmandı. Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanlığı, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği önderliğinde dünyanın en eski ilaç firması olan Merck Serono desteğiyle düzenlenen Sapphire Koşusu’nun birincileri Turan ve Mutlu, 36. Empire State Koşusu’nda da Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Dünyanın en saygın koşularından biri olarak adlandırılan Empire State Koşusu’nda Cenk Turan 15 dakika 5 saniye ile kategorisinde 16. olurken, üniversite öğrencisi Coşku Mutlu en genç yarışmacısı olarak 16 dakika 15 saniye ile kendi kategorisinde 13. oldu. Mutlu, haftanın 5 günü idman yaparak hazırlandığı yarışta ayrıca kendi yaş kategorisinde Empire State Koşusu’na katılan en genç sporcu olarak yer aldı.

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletme Bölümü’nde okuyan ve aynı zamanda Yeditepe Profesyonelleri takımının üyesi olan Coşku Mutlu, “Yarışmaya katılanlar profesyonel sporcular. Beklediğimden daha yoğun bir katılım vardı. Amacımız burada Türkiye’yi temsil etmek ve kolon kanseri hastalığına dikkat çekmekti. Bunu da başardık” diye konuştu.

Özel bir şirkette lojistik uzmanı olarak çalışan Cenk Turan ise, macera yarışları ve ultra maratonlara katılmayı sürdüreceğini belirterek, “Zor bir yarıştı ama orada olmak benim için de çok önemliydi. Biz kolon kanserine karşı tırmandık. Madalyamızı aldık” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.