Washington Post’tan Erdoğan’a ağır eleştiriler

Washington Post’tan Erdoğan’a ağır eleştiriler

Washington Post (WP) gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek için acımasız bir kampanya yürüttüğünü iddia etti. Gazete yayın kurulunun imzası ile çıkan makalede Erdoğan, yolsuzluk iddiaları karşısında yargı üzerinde kontrolü elde etmeye çalışmakla eleştirdi. Son gelişmeler karşısında “Demokrasilerini kurtarmak Türklere bağlı” diyen makalede, bunun ancak “seçimlerde oy kullanarak” veya “barışçıl direniş düzenleyerek” yapılabileceği belirtti.

***

Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk operasyonları sonrası yürüttüğü politikaları ciddi şekilde eleştiren Washington Post yayın kurulu, Erdoğan’ın Twitter’ı kapatma çabasının başarısız olduğunun belirtti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Twitter’ı kullanmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Gazete, düşürülen Suriye uçağını Erdoğan’ın itibarını geri kazanma ve ‘Twitter fiyaskosu’ karşısında ‘gündem değiştirme’ çabası olarak görmenin haksızlık olabileceğini de savundu. Ancak tüm bunlarla birlikte, “Başbakan Erdoğan, uçağın düşürülmesini daha önce de Twitter’ın ‘kökünü kazayacağını’ söylediği ortamda siyasi bir kampanya mitinginde ilan etti.” ifadelerine yer verilen haberde, “Twitter hadisesinin ortaya koyduğu gibi Erdoğan için bir uçağı düşürme talimatını vermek, etkileşim halinde ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolaydır.” Ifadesi yer aldı.

***

Son üç genel seçimde başarılı olmasına rağmen, Başbakan Erdoğan’ın iki problemle karşı karşıya olduğu söylenen haberde, bunlar yolsuzluk soruşturması ve Erdoğan’ın 2015 yılında biten görev süresi olarak sıralanırken Erdoğan için “Koyduğu dönem kısıtlaması iktidarı bırakmasını gerektiriyor. Belki kendisini savcıların insafına bırakabilir ya da Putinvari bir manevra ile gücü artırılmış bir cumhurbaşkanlığına geçiş yapabilir.” Sözleri yer aldı.

***

Haberde ayrıca Twitter hamlesinin Avrupa hükümetleri ve Obama yönetiminden güçlü eleştiriler aldığı vurgulandı. Erdoğan’ın anti-Amerikan bir demagojiye sarıldığı ve bundan geri adım atmasının muhtemel olmadığının da altı çizildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.