[VİDEO] Senatör Ted Cruz’dan 21 saatlik tarihi konuşma

[VİDEO] Senatör Ted Cruz’dan 21 saatlik tarihi konuşma

Geçtiğimiz hafta içinde ABD ve dünyada tüm dikkatler 68. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda iken Amerikan Senatosu’nda çok ilginç bir gelişme yaşandı. Başkan Barack Obama’nın sağlık reformunu protesto eden Senatör Ted Cruz 21 saat gibi rekor bir süre konuşarak Senato’nun çalışmasını engelledi.

Cruz kürsüye çıkarken “Ayakta kalmaya gücüm yetmeyene kadar konuşacağım.” dedi. Konuşma boyunca kürsüden hiç ayrılmayan Cruz, sadece bir bardak su içmekle yetindi. Tüm konuşmasını sağlık reformuna ayırmayan Cruz konuşmasının bir bölümünde çocuklara yönelik bir şiir kitabı dahi okudu.

Ted Cruz’un konuşması 1900 yılından bu yana gerçekleşen en uzun konuşma olarak Kongre tarihe geçti. Yetkililer 1900 yılından bu yana konuşma sürelerinin kaydedildiğine dikkat çekerek Cruz’un muhtemelen Kongre tarihinin en uzun konuşmasını yaptığını ifade ediyor.

Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid Cruz’un konuşmasına tepki gösterdi. Twitter’dan açıklama yapan Reid, Senatör Cruz’a saygı duyduğunu ancak yeni bir şey öğrendiğinden emin olmadığını söyledi. Konuşmanın ilginç olduğunu belirten Reid, “Ama ayrıca büyük bir zaman kaybıydı.” dedi.

 

Senato’da daha önce de benzer bir hadise yaşanmış, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul şuanki CIA Başkanı Jonh Brennan’ın atamasını geciktirmek için 13 saatlik bir konuşma yapmıştı

 

 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/o9EX2XkpPgE” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.