Vergi indirimi siyasetin yine ana gündemi oldu

Vergi indirimi siyasetin yine ana gündemi oldu

Başkan Barack Obama, yıllık geliri 250 bin doların altında olan Amerikalıların vergi indiriminin uzatılmasını istedi. Başkan Obama’nın bu isteğine Cumhuriyetçiler, tüm Amerikalıların vergi indirimine gidilmesi karşılığında destek vereceğini açıkladı.

Başkan Obama yaklaşık 10 yıl önce yürürlüğe giren vergi indirimlerinin zenginleri artık kapsamamasını isterken, yıllık geliri 250 bin doların üstünde olanlardan ek vergi alınması gerektiğini savundu. Başkan Obama, yıllık geliri 250 bin dolardan fazla olan Amerikalılara vergi indiriminin uzatılmasının önümüzdeki 10 yıl içinde Amerika’nın kamu borcunu 1 trilyon dolar arttıracağını bildirdi. Obama şöyle konuştu: “Yukarıdan aşağıya inen ekonomi anlayışına daha fazla ihtiyacımız yok. O teoriyi denemiştik, ne olduğunu gördük. O anlayışa geri dönemeyiz. Şimdi, orta sınıfı güçlendirecek ve büyütecek politikalar uygulamalıyız.”

Obama’nın vergi indiriminin hayata geçmesi durumunda Amerikalı vergi mükelleflerinin yüzde 98’i bundan istifade edecek. Obama’nın vergi politikası temelde daha çok kazanandan daha fazla vergi alınması.

Obama’nın 2012 seçimlerindeki rakibi Massachusetts eski valisi Mitt Romney ve Kongre’deki Cumhuriyetçiler Başkan’ın teklifine karşı çıkıyor. Cumhuriyetçi kanat vergi indirimlerinin herkes için uzatılmasından yana. Romney, Obama’nın teklifinin vergilerin arttırılması anlamına geldiğini savundu ve başkanı istihdamı nasıl arttıracağını, orta sınıfı nasıl destekleyeceğini bilmemekle suçladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.