Ünlülerden Obama’ya destek

Ünlülerden Obama’ya destek

Başkan Barack Obama, seçim kampanyasına bağış toplamak için çıktığı iki günlük California turunun ilk ayağı olan Los Angeles’ta, ünlü şarkıcılar ve Hollywood yıldızları tarafından kendisine destek için düzenlenen etkinliğe katıldı.
    
Nokia Theater’da ‘Zafere 30 Gün’ adı altında yapılan etkinlikte, ünlü aktör George Clooney’nin konuşması ve Katy Perry, Stevie Wonder ve Jon Bon Jovi gibi yıldız müzisyenlerin performanslarının ardından kürsüye gelen Obama, 6 bin civarında destekçisine hitaben bir konuşma yaptı.
    
Obama’nın konuşmasının en dikkat çekici bölümüyse, hafta içinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney ile yüz yüze ilk münazarasında sergilediği, ‘sönük’ kaldığı gerekçesiyle destekçilerinde ‘hayal kırıklığı’ yaratan performansını bu kez bizzat kendisinin alaya almasıydı.
    
Konuşmasında, kendisinden önce sahneye çıkan ünlülere ‘sürekli olarak kusursuz performans gösterdikleri’ gerekçesiyle övgüler sıralayan Obama, bunun ardından ise ‘kendim için her zaman aynı şeyi söyleyemem’ diyerek, şaka yollu bir öz eleştiride bulundu.
    
Bu sözler, Obama’nın, ilk münazaranın galibinin Mitt Romney olduğunu ilk kez bu derece direkt olarak kabul ettiği şeklinde yorumlandı.
    
Los Angeles’te bugün eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın da katılımıyla, Hollywood yapımcısı Jeffrey Katzenberg’in evinde küçük bir grup zengin destekçisiyle bir araya gelen ve dünyaca ünlü aşçı Wolfgang Puck’un restoranında, 150 civarında davetlinin kişi başı 25 bin dolar ödeyerek katıldığı yemeğe iştirak eden Obama’nın, California turunda katılacağı programlarda kampanyası için 10 milyon dolara yakın bağış toplaması öngörülüyor.
    
ABD’de geçen Cuma, işsizlik oranlarının, iktidarı dönemindeki en düşük seviye olan yüzde 7,8’e düştüğünün açıklanmasıyla moral bulan Obama, bir diğer sevindirici haberi de haftasonunda aldı. Obama’nın kampanya bürosu, Obama ve Demokratların Eylül ayında 181 milyon dolar topladığını açıkladı. Bu rakam, 2012 seçim kampanyasında bir ayda toplanan en yüksek bağışı oluşturdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.