Trump kendisini eleştirenlere karşılık vermede geçikmedi

Trump kendisini eleştirenlere karşılık vermede geçikmedi

Başkan Barack Obama’nın ‘Birliğin Durumu’ konuşması ve buna karşın Cumhuriyetçi Parti adına cevap veren South Carolina Valisi Nikki Haley, isim vermeden Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ı eleştirdikleri görülmüştü.

Trump, bugün bu eleştirilere cevap vererek,  Başkan Obama ‘‘hayal dünyasında yaşıyor’’ diye eleştiri getirdi. Vali Haley için ise, ‘‘Bugün başkanlık yarışında olmasam muhtemelen ofisimde benden başkanlık seçim kampanyası için bağış istiyor olacaktı’’ diye yerdi.

Obama, başkan olarak son defa Kongre’de dün Birliğin Durumu konuşmasını yaptı ve burada isim vermeden Trump’ın Müslümanların ABD alınmasının durdurulması sözlerine sert karşılık vermişti. Obama’nın kendisini eleştirisine Trump’ın yanıtı gecikmedi. Trump, Fox haber kanalında katıldığı programda ‘Başkan’ın Trump’ı sevmediği’ yolunda yapılan bir değerlendirmeye ünlü işadamı, “Söylediklerin muhtemelen doğrudur derim, Obama beni sevmiyordur. Biliyor musun, bu benim için önemli değil ama onun sevmediği muhtemel’’ dedi.

Obama’nın konuşmasına ‘radikal İslami terörizmle’ mücadele yerine kendisini eleştirdiğini savunan Trump, ‘‘Obama fantazi dünyasında yaşıyor. Fikrimce fantazi diyarında yaşıyor bu adam. Belki de başkası hakkında konuşuyordur ama kimileri benim hakkımda konuştuğunu söylüyor’’ dedi. Bu sözlerine programın sunucusu ‘‘Elbette sizin hakkınızda konuştu’’ diye araya girdi.

KENDİ PARTİSİNDEN VALİYE DE SERT CEVAP VERDİ

Vali Haley’in Başkan Obama’nın konuşmasına verdiği cevabında Trump için ‘‘sorumsuzca konuşuyor’’ eleştirisi getirmişti. Trump, bu eleştiriye karşında Halley’e, “Kaçak göçmen sorununda çok zayıf kalıyor ve benden seçim bağışı yardımı istemede de hiçbir sorun görmüyor. Son bir kaç yıldır benden seçim için büyük bağış yapmamı isteyip durdu. Şimdi bunları duymak garip oluyor’’ dedi.

Trump, Haley’in eleştirisine karşın hızını alamayarak şöyle konuştu; ‘‘Eğer bugün başkanlık yarışına katılmamış olsaydım belki de Haley benim ofisimde benden bağış istiyor olacaktı. Ama şimdi ben yarıştayım, o kaçak göçmen sorununda zayıf kalıyor. Ben kaçak göçmen sorununda son derece kararlıyım. O değil. Sourth Carolina eyaletini çok seviyorum, birçok defa o eyaletin güzel insanları ile birlikte oldum. Ve bana South Carolina’nın yanlış yönetildiği şikayetinde bulundular. İnanın bana, çok değerli insanlar var orada ve onlar da benim gibi düşünüyor. Onlar da benim gibi yapılanların ülkemize faydalı olmadığını biliyor.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.