Trump Çin’e karşı söylemini sertleştirdi

Trump Çin’e karşı söylemini sertleştirdi

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışını önde götüren milyarder iş adamı Donald Trump, ticaret politikalarına tepki gösterdiği Çin’e karşı söylemini sertleştirdi.

Donald Trump, Indiana’daki mitinginde Çin’i, “ABD’ye tecavüz etmekle” suçladı. “Çin, dünyadaki en büyük hırsızlığı yapıyor” diyen Trump, bu durumun sürmesine izin verilemeyeceğini söyledi.

Trump Çin’i sık sık, ihracatını artırmak için kur manipülasyonu yapmakla ve para birimi Yuan’ın değerini suni biçimde düşürmekle suçluyor. Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı, bu durumun ABD ekonomisi için yıkıcı etkileri olduğunu vurguluyor.

Trump’ın seçim kampanyasındaki vaatleri arasında Amerikan şirketlerinin piyasadaki rekabet gücünü artırmasına yardımcı olmak için Çin’le anlaşma sağlanması da bulunuyor.

Donald Trump, Çin ve ticaret bağlamında ‘tecavüz’ sözcüğünü ilk kez kullandı, ancak benzeri sözleriyle sık sık tartışma yaratıyor. Daha önce de göçü önlemek için Meksika sınırına duvar çekeceğini söylemiş ve Meksikalıları “uyuşturucu kaçakçısı ve tecavüzcü” olmakla suçlamıştı. Bu yüzden Cuma günü California’daki parti kurultayına giderken yüzlerce protestocu tarafından karşılandı ve binaya arka kapıdan girmek zorunda kaldı.

California’daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında da Trump protesto edildi.

Trump, Mart ayında da bazı mitinglerini protesto göstericilerinin tehdidi üzerine iptal etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.