New York FED Başkanı Dudley: Amerikan ekonomisi doğru yolda

New York FED Başkanı Dudley: Amerikan ekonomisi doğru yolda

Amerikan Merkez Bankası (FED) New York Başkanı William Dudley, Amerikan ekonomisinin 2008 finans krizinden sonra doğru yola girdiğini söyledi. Baruch College’da “2015 Ekonomik Görünüm ve Para Politikası Yansımaları” konulu panelde konuşan Dudley, ekonominin yüzde 2.5 ile yüzde 3 oranında büyüyeceğini belirterek  “ABD ekonomisi son 5 yıla göre daha parlak görünüyor.”dedi. Dudley, ekonominin, faiz artışını kaldırabilecek seviyede olduğunu belirtti. Konut piyasasının, önceki dönemlere göre daha sağlılık olduğunu kaydeden New York Fed Başkanı “İnsanlar artık borçlanmıyor. Birçoğu artık daha uygun faiz oranları ile kendinilerini finanse edebiliyorlar.”diye konuştu.

UCUZ PETROL AMERİKAN EKONOMİSİNİ OLUMLU ETKİLER

New York FED Başkanı William Dudley, son günlerde geriliyen petrol fiyatının Amerikan ekonomisini olumlu yönde etkileceğini belirtti. Düşük petrol fiyatının, fert başı gelirlerini artıracağına dikkat çeken Dudley, özellikle tüketici harcamlarının artacağını öngörüyor.

FAİZ ARTIRIMI EKONOMİNİN DAHA SAĞLIKLI OLDUĞUNU GÖSTERİR

Ekonomik görünümün, jeopolitik risklere bağlı olarak tahmin edilenden daha farklı olabileceği uyarısında da bulunan Dudley, Fed’in faiz artırımına 2015 yılında gerçekleştirebileceği sinyalini verdi. Fed için faiz oranının yükseltilmesinin genellikle zor bir görev olduğunu belirten Dudley, “Aslında, finansal krizin başlangıcından bu yana olayları göz önüne alındığında, faiz artırımı gerçekten heyecanlı bir gelişme olacaktır. Faizin artırılması ekonominin daha sağlılı olduğunu gösterir. ” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.