Dolandırıcıların 2022’de tüketicilere maliyeti 8.8 milyar dolar

Dolandırıcıların 2022’de tüketicilere maliyeti 8.8 milyar dolar

ABD’de sanal dolandırıcıların milyarlarca dolar kayba neden olduğu ifade edildi. Federal Ticaret Komisyonu (FTC)’e göre 2022’de dolandırıcılara kaptırılan paran miktarının 8.8 milyar dolar olduğu belirtildi.

Ethnic Media Service’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği ‘2022’nin en büyük dolandırılığı’ başlıklı bilgilendirme toplantısında sanal dolandırıcılığın her geçen gün arttığına dikkat çekildi.

Özellikle email üzerinden gönderilen cazip teklifleri değerlendiren tüketiciler gün sonunda büyük miktarda maddi kayıplara maruz kalabiliyor.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), bilmediğiniz bir şeyin insanlara büyük pahalıya mal olabileceğini ifade etti. FTC, geçen yıl 2,4 milyon dolandırıcılık şikayeti aldıklarını bu oranın 2021’de 2,9 milyon olduğunu ifade etti. Ancak 2022’de dolandırılık maliyetinin 2021’e göre 2.6 milyar dolar daha fazla.

Toplantıda konuşan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Tüketici Koruma Bürosunda Tüketici Müdahale ve Operasyon Bölümü Direktörü Maria Mayo “Bildirilen dolar kaybı şaşırtıcıydı. Tüketiciler, en çok bildirilen Dolandırıcılara 8,8 milyar dolardan fazla kaybettiklerini bildirdi ”diyor

FTC, tüketici sahtekarlığı raporlarının bir veritabanını korur.

“Sahtekarlığın her topluluğu etkilediğini ve dolandırıcıların, insanların evde konuştukları dillerde dolandırıcılarını çalıştırdığını biliyoruz. İşte bu yüzden FTC’nin artık insanların bu dolandırıcılıkları tespit etmesine ve kaçınmasına yardımcı olmak için birçok dilde bilgisi var ”diyor

Etnik toplulukları hedefleyen dolandırıcılar

Cristina Miranda, FTC’nin Tüketici Koruma Eğitim Bürosu’nun tüketici eğitimi uzmanı. 10 Mart Etnik Medya Hizmetleri sırasında Miranda brifing gazetecilere sahtekarlara karşı nasıl korunacağı konusunda bilgilendirildi. Son mültecilerin ve göçmenlerin paralarını çalmak için ana dillerini kullanan dolandırıcılar için sık sık notlar olduğunu söyledi.

“Dolandırıcılık: Bir Dolandırıcılık El Kitabı: Bir Dolandırıcılık: Bir Dolandırıcılık: İnsanların bir iş aramak, göçmenlik sürecinden geçerek veya sadece bu ülkede işlerin nasıl çalıştığını anlamaya çalışmakla ilgili bazı dolandırıcılıkları tespit etmeyi öğrenmelerine yardımcı oluyor ”dedi.

“Dolandırıcılar etnik toplulukları hedefliyor ve dilinizi konuşuyorlar. Etnik toplulukları benzersiz bir şekilde hedefliyorlar ”diyor FTC’nin Tüketici ve İş Eğitim Eğitim Bürosu Bölümü’nün avukatı Rosario Mendez.

Latino topluluğu, bankalar ve borç verenlerle ilgili, borç tahsilatı, otomobil sorunları ve iş fırsatları ile ilgili sorunlarla ilgili daha yüksek bir rapor sundu.

“Ve sahte iş fırsatları, evde sahte çalışma, özellikle Latinleri hedefleyen birkaç vakamız vardı. Veri analizimizden ve aynı zamanda durumumuzdan, iş fırsatının, para kazanma planlarının da Latino topluluğunu etkileyen bir şey olduğunu biliyoruz.

Siyah topluluk açısından, en fazla sayıda rapor maaş günü kredi başvuruları ve ayrıca öğrenci borç tahliye programları ile ilgiliydi ”dedi.

Renk topluluklarına hizmet eden Ekim 2021 FTC raporu, etnik toplulukları etkileyen sahtekarlığın kapsamını ve FTC’nin bununla mücadele etme çabalarını ayrıntılı olarak açıkladı.

Dolandırıcılıklar çok değişebiliyor

Mayo, birçok insanın geçen yıl daha hızlı zengin olma planlar elde etmek için avlandığını ve tüketici başına ortalama ortalama kaybın 5.000 dolar olduğunu söyledi.

“Tüketiciler, yatırım dolandırıcılığına para kaybettiğini diğer tüm dolandırıcılıklardan daha fazla kaybettiğini ve 2022’de kaybedilen miktarın 2021’de kaybedilen iki kattan fazla arttığını bildirdi. Tüketiciler, çoğu kripto para dolandırıcılığına kaybedilen 3,8 milyar dolarlık yatırım dolandırıcılığı kaybettiğini bildirdi.

Bu dolandırıcılık genellikle tüketicilerin para kazanmak için kripto para birimine yatırım yapmaya ikna oldukları sosyal medyada başladı. Tüketiciler yatırım yaptı ve dolandırıcılar o kadar anlayışlıydı ki sık sık tüketicinin parasının nasıl büyüdüğünü gösteren web siteleri sundular. Ama hepsi sahte idi, ”dedi Mayo.

Sahtekarlar, sahtekarlık alanında bir elyaf olan romantizm dolandırıcılarından vazgeçmedi. Bu dolandırıcılık, 2020’de 139 milyon dolar kaybeden yaşlı Amerikalıları 2019’da 84 milyon dolardan hedefliyor. Çoğunlukla dolandırıcılar cezasız kalıyor ve birçoğu yurtdışına dayanıyor. Bu onların kovuşturulmasını zorlaştırır. Ama bazen yakalanırlar.

Bir dava, bir Florida kadını olan Peaches Stergo tarafından hayat tasarruflarından kaynaklanan 87 yaşındaki Holokost kurtulanını içeriyordu. 25 Ocak 2023’te tutuklandı.

FTC, Phoenix Üniversitesi’ne (UOP) kayıtlı öğrencilerin büyük ölçekli bir sahtekarlık durdurdu ve onları ödemelerini sağladı. FTC, aldatıcı reklamlar tarafından cezbedilmiş olabilecek 147 bin’den fazla UOP öğrencisine yaklaşık 50 milyon dolarlık ödeme gönderiyor.

2019 anlaşması ayrıca UOP ve ana şirketi Apollo Education Group’un öğrenci borcunda 141 dolar iptal etmesini gerektiriyordu.

FTC, UOP’nin ilişkilerini ve iş fırsatlarını AT&T, Yahoo!, Microsoft, Twitter ve Amerikan Kızıl Haçı gibi şirketlerle yanlış bir şekilde başlattığını iddia etti. FTC ayrıca UOP’nin reklamcılığının, çevrimiçi okulun öğrencileri için iş fırsatları yaratmak ve bu tür işler için müfredatını uyarlamak için bu şirketlerle çalıştığı yanlış izlenimini sağladığını iddia etti.

Tüketiciler FTC’den en son imposter, gayrimenkul ve yatırım dolandırıcılığı ile ilgili e -posta uyarıları alabilirler.