Temsilciler Meclisi’nde Boston saldırısı tartışıldı

Temsilciler Meclisi’nde Boston saldırısı tartışıldı

Boston Polis Müdürü Edward Davis, 3 kişinin ölümü ve 172 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırılarla ilgili ABD Temsilciler Meclisi Güvenlik Komitesi’nde ifade verdi.


Davis, ABD Hükümeti’nin bu tür kamusal kutlama faaliyetlerinde güvenlik önlemlerini artırması gerektiğini belirterek, daha fazla gizli ajan, özel polis birlikleri ve teknolojiye ve izleme kamerasına ihtiyaç olduğunu söyledi.


Komite Başkanı Michael McCaul yaptığı açılış konuşmasında, “O gün ne olduğunu, ne tür hataların yapıldığını bundan sonra ABD topraklarında olası saldırıları önlemek için bilmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


McCaul ayrıca, Tamerlan Tsarnaev ile ilgili Rus Gizli servislerinden 2011 yılında FBI ve CIA’ye tam olarak ne tür bilgiler aktarıldığını ve ABD Hükümeti’nin bu bilgilere ne tür tepkiler verdiğinin de araştırılacağını kaydetti.


Massachusetts Yurtiçi Güvenlik Direktörü Kurt Schwartz ve Connecticut eski senatör Lieberman da verdikleri ifadede, Kongrenin Yurt İçi Güvenlik Kurumu’nun bütçesinde kısıtlamaya gidilmemesi gerektiğini önerdi.


Lieberman ayrıca, Boston saldırısının, ABD yurtiçi güvenlik sisteminin çöktüğünün bir kanıtı olduğunu söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.