Susan Rice dışişleri bakanlığına aday olmayacak

Susan Rice dışişleri bakanlığına aday olmayacak

Amerika’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Susan Rice, bu yıl sonunda Hillary Clinton’dan boşalacak olan dışişleri bakanlığı koltuğuna aday olmayacağını açıkladı.

Başkan Barack Obama’ya gönderdiği mektupta Rice kendisinin dışişleri bakanı olmak istemediğini dile getirdi. Kamuoyuna verilen Rice’nin gönderdiği mektupta Büyükelçi’nin Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olmasının kendisi için büyük ayrıcalık olduğunu yazdı.

 

Susan Rice ismine karşı çıkan Cumhuriyetçi Partililer’in muhalefeti Başkan Obama ve Büyükelçi’ye geri adım attırdı. Rice geçtiğimiz haftalarda Kongre’ye giderek dışişleri komisyonu üyesi senatörlere 11 Eylül’de Libya’nın Bingazi şehrinde yaşanılan terör saldırısının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhuriyetçilerin tepkisini çekmişti. Rice, Bingazi’de ABD’nin Libya büyükelçisi dahil dört diplomatının ölmesine neden olarak o gün internete konan anti-İslam filminin neden olduğunu söylemişti. Saldırının terör olayı olduğunun anlaşılmasının ardından Cumhuriyetçilerin şiddetli eleştirilerine maruz kalan Rice, geçtiğimiz haftalarda Kongre’ye giderek kendisine karşı olan muhalefeti yumşatmaya çalışmıştı.


Washington’da Senatör John Kerry ile birlikte dışişleri bakanlığı koltuğuna adı geçen Rice’nin aday olmayacağını açıklaması en fazla Senatörü memnun ettiği iddia ediliyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.