Suriye oylamasına Cumhuriyetçi senatör engeli

Suriye oylamasına Cumhuriyetçi senatör engeli

Suriye’ye askeri müdahaleye yetki verilmesi konusunda Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde bugün yapılması beklenen oylamanın bazı senatörlerin olumsuz görüş bildirmesinden dolayı ertelenebileceği ifade ediliyor.

Komite, Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in katıldığı dünkü açık oturumun ardından bugün gerçekleşen gizli oturumda John Kerry ile Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper’ı dinledi.

Bugünkü oturumun ardından 18 üyeden oluşan komitenin bir karara varması, ardından vakit kaybetmeden oylamaya geçilmesi bekleniyordu.

Ancak aralarında Kongre’nin etkili Cuhuriyetçi Senatörü John McCain’inde olduğu bir grup senatör komitenin başındaki isimlere rahatsızlıklarını dile getirdi.

Komite Başkanı Robert Menendez daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada tezkerenin kabul edilmesini beklediğini bununla birlikte bazı değişiklikler yapılabileceğini ifade etmişti. Dünkü oturum sonrası komite tarafından yeni bir tasarı hazırlandığı iddia ediliyordu. Yeni tasarıya göre Suriye’ye yapılması planlanan askeri müdahale süresi 60 gün olarak belirlendiği ancak Başkan Obama gerekmesi halinde bunu 90 güne kadar uzatılabileceği ifade edilmişti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.