Seçimden sonraki ilk gündem ‘Ekonomi’

Seçimden sonraki ilk gündem ‘Ekonomi’

Washington’ın seçimden sonraki ilk gündemi ‘mali uçurum’ ve vergi kesintileri olurken, Obama ile Kongre’deki cumhuriyetçi kanat arasındaki görüş ayrılıklar devam ediyor.


Obama’nın ‘mali uçurum’a yönelik düzenleyeceği basın toplantısından önce kameraların karşısına geçen Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, yüksek gelirlilere yönelik vergi artışlarına muhalefetini yineledi.

Bunun ülkedeki istihdam oluşturma gayretlerine sekte vuracağını savunan Boehner, şunları kaydetti: ”En zengin Amerikalıların vergilerini artırmadaki problem şurada; bu insanların yarısından fazlası küçük işletme sahipleri. (Denetim ve danışmanlık firması) Ernst&Young’a göre, 700 bin istihdam yok olacak, ekonomimizi de yavaşlatacağını biliyoruz.

Seçimlerdeki öncelikli mesele ekonomi ve istihdam konusuydu. Herkes ekonominin yeniden canlanmasını istiyor, daha fazla Amerikalı’nın yeniden iş sahibi olmasını istiyor. Vergi oranlarını artırmak, herkesin istediği söylediği işlerin yaratılması yeteneğimizi yavaşlatacaktır”.

Ancak Boehner, bazı vergi indirimlerine son verilebileceği fikrine, ”Her türlü vergi indirimi var, bunların bazıları mantıklı, bazıları değil” diyerek açık kapı bıraktı.

‘Mali uçurum’u önleme konusunda Obama ile çalışmaya hazır olduğunu, bu konuda Beyaz Saray ile Kongre arasında ”anlamlı görüşmelerin” yakında başlamasını umut ettiğini belirten Boehner, partisinin müzakere pozisyonuyla ilgili ise pek ayrıntı vermeyerek, ilk hamleyi yapmada topu Obama’ya attı. Boehner, ”Bu, Başkan’ın liderlik etmesi için bir fırsat” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.