Santorum ‘Vatansever Sesler’le Romney’yi destekleyecek

Santorum ‘Vatansever Sesler’le Romney’yi destekleyecek

Cumhuriyetçi Parti’nin eski Başkan aday adayı Rick Santorum yeni bir muhafazakar grup oluşturmak amacıyla kolları sıvadı. Başkan Barack Obama’yı Beyaz Saray’dan çıkartmak için bir milyon üyeleri oluncaya kadar çalışacaklarını belirten Santorum grubun ismini Patriot Voices (Vatansever Sesler) olarak açıkladı.

Eski Pennsylvania senatörü Vatansever Sesler’in amacının ‘inanç, özgürlük ve fırsat’ kavramlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Santorum ayrıca grubun 6 Kasım seçimlerinde muhafazakar adaylara finans ve diğer türlü desteklerde bulunacağını belirtti.
Fox News içindeki Fox and Friends (Tilki ve arkadaşlar) programına katılan Santorum Mitt Romney’i de destekleyeceklerini ve onun Amerika’nın bir sonraki başkanı olması için ellerinden geleni yapacaklarını duyurdu.
Nisan ayında başkanlık yarışından koptuğunu açıklayan Santorum, adaylık şansını Mitt Romney’ye kaptırmıştı. Eski senatörün yarışta yüklendiği rol muhafazakar değerlerin yeniden gündeme gelmesini sağlamış, doğum kontrolü ve dinin kamusal alandaki yeri tartışmaya açılmıştı. Bu dönemde Romney’nin daha fazla konsantre olduğu ekonomi gibi konularda gölgede kalmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.