Sandy mağdurlarına yapılacak yardım paketi onaylandı

Sandy mağdurlarına yapılacak yardım paketi onaylandı

Senato, Sandy kasırgası mağdurları için 50,5 milyar dolarılık yardım paketini onayladı.

ABD’nin doğu kıyalarında etkili olan Sandy kasırgasının yol açtığı zararların karşılanması amacıyla Temsilciler Meclisi’nden daha önce geçen yardım paketi, Senato’da da 36’ya karşı 62 oyla kabul edildi. Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında tartışmalara neden olan paketin 9,7 milyar dolarlık ilk dilimi Kongre’den daha önce geçmişti. Son yardım paketi ile birlikte Sandy mağdurlarına toplam 60,2 milyar dolarlık yardım yapıldı.

Senato onayından sonra yazılı açıklama yapan Başkan Barack Obama “Sandy kasırgasının vurduğu New York, New Jersey, Connecticut ve diğer doğu eyaletlerinde kullanılacak yardımın Kongre’den geçmesini memnuniyetle karşılıyorum. Kongre’nin bu yardımı daha erken bir zamanda kabul etmesini beklemiş olsa mda, bu önemli paketi geçmesine katkıda bulunan her iki parti milletvekillerini alkışlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Şu ana kadar zarar görmüş bölgelere 3 milyar dolar katkıda bulundukların da kaydeden Obama, “Yönetim olarak eyalet valileri ve belediye başkanlarını destekleyerek yeniden inşa için gereken her türkü kaynağı sağlamaya kararlıyız. Görevimiz tamamlanana kadar durup dinlenmek bilmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.