Sağlık Bakanı Akdağ ABD’ye geliyor

Sağlık Bakanı Akdağ ABD’ye geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’ün yeni çocuk tanımı başvurusuna ilişkin, ”Makul bir yaklaşım olarak görüyorum. Zaten dünyada bebek, çocuk, kadın ya da insan haklarının yanında bir de annenin karnındaki bebeğin hakları kavramı var. Bu kavramın kuvvetlendirilmesine böyle bir önerinin destek olabileceğini düşünüyorum” dedi.
    
Akdağ, Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 20 ülkenin sağlık bakanlarının katılacağı ”Sağlık Liderleri Forumu”na katılmak üzere ABD’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    
Ankara’daki kürtaj protestosundaki gözaltılara ilişkin soru üzerine Akdağ, hiçbir eylemde insanların gereksiz yere örselenmemesi ve gözaltına alınmaması gerektiğini belirterek, ”Ama demokratik hakkını kullanan herkes, hangi sebeple olursa olsun mutlaka onlar da hukuk dışı birtakım faaliyetlerde bulunmamalıdır. Tabii ki protesto hakları ya da tartışma hakları demokratik bir ülkede her zaman bakidir. Biz de bunu sonuna kadar korumalıyız” şeklinde konuştu.
    
Bir gazetecinin, ”TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’ün, çocuk tanımının 0-18 yerine eksi 1 ila 18 şeklinde yeniden tarif edilmesi için UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü’ne resmi başvuruda bulunduğunu” söylemesi üzerine Akdağ, ”Makul bir yaklaşım olarak görüyorum. Zaten dünyada bebek, çocuk, kadın ya da insan haklarının yanında bir de annenin karnındaki bebeğin hakları kavramı var. Bu kavramın kuvvetlendirilmesine böyle bir önerinin destek olabileceğini düşünüyorum” dedi.
    
Akdağ, başka bir soru üzerine, daha önce, ”Eğer herhangi bir biçimde sezaryen ve kürtajla ilgili geniş bir kısıtlama yapılacaksa, elbette burada ihtiyacı olan çocuklar ortada bırakılamaz, bunlara devlet sahip çıkar” diye bir ifade kullandığını dile getirerek, ”Bunun anlamı, tecavüze uğrayan, hamile kalmış bir kadının asla kürtaj yapılamayacağı ya da bebeğinin alınamayacağı elbette değildir” diye konuştu.
    
ABD’ye ”Sağlık Liderleri Forumu”na katılmak için gittiğini ifade eden Akdağ, 3-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda 20 farklı ülkeden sağlık bakanlarının yer alacağını kaydetti.
    
Akdağ, ”Sağlıkta Bakanlar Düzeyinde Liderlik Programı” adı altındaki bu programın ana gayesinin, sağlık bakanları arasında dönüştürücü liderlik kavramının tanınması ve bunun teşvik edilmesi olduğunu vurguladı.
    
Sağlık Bakanı Akdağ, basın toplantısının ardından THY’nin tarifeli uçağıyla Türkiye’den ABD’ye hareket etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.