Romney’e bir gizli görüntü darbesi daha

Romney’e bir gizli görüntü darbesi daha

Cumhuriyetçi Parti’nın kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney’in gizli çekilmiş bir kaydı daha ortaya çıktı. Romney, İsrail’de sarf ettiği sözlerinin aksine gizli kayıtta Filistin sorunun çözümünün olmadığını itiraf ettiği görülüyor.

Haftasonu internet sitesine düşen gizli kayıt görüntülerinde Romney, halkın yüzde 47’sinin federal vergi ödemeyip devlete bağımlı olduğunu ve Başkan Barack Obama’tı desteklediklerini belirterek bu kimseler için, ‘‘Benim görevim onları düşünmek değil’’ sözleri nedeniyle seçim kampanyasının büyük darbe almasına neden olmuştu.Bu yeni görüntüler ile Romney, bu defa Yahudilerin en fazla tepkisine maruz kalacağı tahmin ediliyor. Zira Romney kameralar karşısında her defasında pro İsrail tutumu ile Filistin sorununa çözüm vaatlerinde bulunuyordu.

Son gizli kayıdın da yine geçen Mayıs ayında Florida’da düzenlenen bir bağış toplantısında çekildiği öğrenildi. Uzaktan çekilen görüntüde Romney, Filistinliler’in, ‘İsrail’in yıkımına ve yok edilmesine kendini adadığını’ ileri sürüyor.

Romney daha sonra ise şöyle itirafda bulunuyor; ”Bunlar çözülmesi çok zor sorunlar. Zaten Filistinliler de barışı istemiyor, siyasi amaçlarla İsrail’in yıkımına ve yok edilmesine kendilerini adamışlar. Bunlar çok çetrefilli meseleler ve ben, bir yolu yok diyorum.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.