Romney’den sağlık reformunda geri adım

Romney’den sağlık reformunda geri adım

Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Adayı Mitt Romney, Başkan Barack Obama’nın sağlık reformunun bazı bölümlerini beğendiğini ve başkan olursa buraları muhafaza edeceğini söyledi.

Romney, partisinden başkanlığa aday adayı olduğu andan itibaren Obama’nın sağlık reformuna ciddi eleştiriler getirmiş, her defasında reformu tamamen kaldıracağını söylemişti. Romney’in açıklamaları, Massachusetts Valisi iken benzer bir sağlık yasası geçirdiği için ”yön değiştirdiği” eleştirilerine neden olmuştu. Çünkü o dönem, Obama’nın da sağlık reformunda Romney’in yasasından ilham aldığı yorumları yapılmıştı.

Ancak, partisinin muhafazakar oylarını çekmek isteyen Romney, sağlık reformuna karşıt bir pozisyon takındı ve bir önceki hafta yapılan Cumhuriyetçi Parti ulusal kurultayında, seçmenlere sunduğu 5 maddelik planda bile sağlık reformunu kaldırma sözünü tekrarladı. Ancak Romney, bu sabah katıldığı bir televizyon programında, sağlık reformuna bakışında değişim sinyalleri verdi.

Romney, Amerikan NBC televizyonunda yayınlanan ”Meet the Press” programında, Cumhuriyetçilerin yoğun tepkisini çeken sağlık reformu yasasının bazı önemli bölümlerini beğendiğini belirterek, ”Sağlık reformunun tamamen ortadan kaldırmayacağım. Tabii ki içerisinde hoşuma giden bazı şeyler var, bunları koruyacağım” dedi. Bunlardan birincisinin, önceden var olan sağlık sorunlarına rağmen kişilerin sigortadan yararlanabilmesi, ikincisinin de gençlerin istedikleri yaşa kadar, anne babalarının sağlık sigortalarından yararlanabilmelerine izin verilmesi olduğunu ifade eden Romney, ”Obamacare’i değiştireceğiz diyorum. Onu kendi planımla değiştireceğim. Ben Massachusetts eyaletinde valiyken, orada hazırladığımız plan da önceden varolan sağlık sorunları ve gençlerle ilgili konuları kapsıyordu” diye konuştu.
Romney için sık sık ”ortamına göre görüşlerini değiştirdiği” eleştirileri yapılıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.