Romney Reid’a, ‘‘Kapa çeneni’’

Romney Reid’a, ‘‘Kapa çeneni’’

Mitt Romney, Senato Çoğunluk Lideri Herry Reid’a, ‘‘Ya belgele ya da kapa çeneni’’ dedi.

İngiltere, İsrail ve Polanya gezilerinde hayal kırıklılığı yaşayan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Amerika’ya döner dönmez Demokrat Partili Seanto Çoğunluk Lideri Harry Reid’a yüklendi. Romney’in 10 yıldır vergi ödemediğini iddia eden Reid’a Cumhuriyetçi aday, ‘‘Ya bunu belgeleyip orata koy veya kapa çeneni’’ diye sert çıkıştı.

Mitt Romney’in İngiltere ziyareti sırasında Reid, Cumhuriyetçi başkan adayının Bain Capital üzerinden 10 yıldır vergi ödemediğini ileri sürmüştü. Reid bu iddiasına kaynak olarak ise bazı tanıdığı kişilerin kendisine ilettiğini aktarmıştı. Reid’ın bu iddiasına sert tepki gösteren Romney, Çoğunluk Lideri’ne ‘‘ya kanıtla ya da sus Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı hakkında’’ diye konuştu.

Katıldığı bir radyo programında konuşan Romney, Reid’ın hakkında ileri sürdüğü iddia için, ‘‘doğru değil, dürüstçe değil ve yalan’’ diye niteledi.

DemocraticLeadersDiscussFairCompetitionI70QKAKhLptl

REİD; ‘‘SEN BELGELE YOKSA KAPA ÇENENİ’’

Romney’in ‘belgele ya da kapa çeneni’ çıkışına Reid akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Senatör Reid, Cumhuriyetçi başkan adayına kendisine kimin bilgi verdiğinin önemli olmadığını önemli olanının Romney’in son 10 yıl ödediği veya ödemediği vergiyi kanıtlamasının olduğunu söyledi.

Yazılı açıklamasında Romney’in 10 yıldır vergi ödemediğini tekrarlayan Reid şöyle devam etti; ‘‘Vali Mitt Romney hala vergi beyannamesini açıklamaktan kaçınıyor. Daha önce de söylediğim gibi çok sağlam bir kaynak bana Romney’in 10 yıldır verği ödemediğini söyledi. Mitt Romney gibi çok para kazananların ellinde vergi ödememek için çok hileli yollar var. Romney’in İsviçre ve Cayman Adaları gibi yerlerde ve denizaşırı ülkelerde gizli hesabının olduğunu zaten biliyoruz.’’

Geçen hafta vali Romney’in vergi beyannamesini açıklama sözü verdiğini hatırlatan Reid, ancak birgün sonra kampanyasından bunu yapmayacaklarına dair açıklama geldiğini ifade etti.

Başkan adayı birisinin Amerikan halkına karşı cevapsız soru bırakmaması gerektiğini belirten Reid, ‘‘Romney ya çenesini kapatacak ya da İsviçre hesabını ve vergi beyannamesini açıklayacak. Bir başkan adayı birkaç yıllık vergi beyannamesini açıklamak durumundadır’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.