Romney ilk kez kendi kampanyasına bağışta bulundu

Romney ilk kez kendi kampanyasına bağışta bulundu

Cumhuriyetçi kanadın muhtemel Başkan adayı Mitt Romney ve eşi Ann, kendi özel mal varlıkların 75 biner dolarlık bir meblağı Romney kampanyası için bağışladı. Romney, kampanyasından bir ismin Reuters’e bildirdiğine göre, yapılan 150 bin dolarlık bağışla 6 kasım seçimlerinde Başkan Obama’yı yenmeyi amaçlanıyor.
Bu meblağ 2012 seçimleri için Romney ailesinin yaptığı ilk bağış olarak biliniyor. Romney 2008 başkanlık seçimlerinde elenmişti ancak kendi kampanyasına 44 milyon dolarlık bir bağış yapmıştı.
75 bin dolarlık bağış dışarından bir bağış verenin verebileceği en yüksek rakam. Romney hukuksal olarak kendi kampanyasına ‘sınırsız maddi destek’te bulunabilecekken karısıyla birlikte bu rakamda kaldı.
Romney kampanyasına bağışta bulunanlar olası başkan adayının yaptığı bağışı ‘sembolik’ olarak değerlendirdi. Romney ve eşinin yaptıkları bağışla,  bağış verenlere istedikleri miktarla ilgili ipucu verdikleri de söylenenler arasında.
Romney kampanyasında ancak son bir kaç haftada Başkan Obama’yı hedef alan işlere yoğunlaşmaya başlayabildi. Bu döneme kadar parti içinden rakipleriyle hemen her alanda kıyasıya bir mücadele verdi. Partinin ulusal güçleriyle birleşene kadar Romney bağışlar noktasında Obama’nın çok gerisindeydi.
Nisan ayında Romney’nin seçim kampanyası için topladığı bağış miktarı neredeyse Obama’nınkiyle aynı miktarda oldu. Cumhuriyetçi Ulusal Komite ve Romney kampanyası nisan ayı içerisinde toplam 40.1 milyon dolar bağış toplarken, Obama ve Demokratik Parti 43.6 milyon dolarlık bir bağışa ulaşabildi.
Romney’nin çok varlıklı bir aileden geliyor olması ve kendi kampanyası için herhangi  bir yükümlülük altında kalmadan sınırsız bağışta bulunabilecek olması da Obama için bir eksi gibi gözüküyor.
Ancak Obama’nın da herhangi bir rakiple mücadele etmeksizin neredeyse aylardır bağış etkinliklerinde bulunuyor olması sözkonusu farkı kapatacak gibi gözüküyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.