Romney artık yarışta tek başına

Romney artık yarışta tek başına

Cumhuriyetçi Parti’nin kasım ayındaki başkanlık seçiminde Başkan Barack Obama’ya karşı yarışacak başkan adayı Mitt Romney oldu. Romney’in parti içindeki son rakibi olan Texas milletvekili Ron Paul başkan aday adaylığı yarışından çekildiğini açıkladı.

Çay Partililer (Tea Party) tarafından Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum’un geçen ay yarıştan çekilmesinin ardından destekledikleri Paul, bugüne kadar yapılan önseçimlerde hiçbir eyalette seçim kazanamamıştı. Ancak başkan aday adayları içinde en fazla ikinci seçilmeyi beceren Paul 104 delegenin desteğini kazanmıştı. Yarıştan çekildiği dönemde Santorum’un 264 yine geçtiğimiz haftalarda yarışa havlu atan Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingirch de 134 delege kazanmıştı. Romney son olarak delege sayısını 973’e yükseltmeyi başarmıştı. Cumhurşyetçi Parti’den başkan adayı olabilmek için salt delege çoğunlugu olan 1144  sayısını bulması gerekiyor.

Paul, yaptığı yazılı açıklama ile adaylık yarışına son verdiğini duyururken vekili olduğe Texas’da tekrar milletvekili seçilebilmek için yarışacağını bildirdi. Kasım ayında başkanlığın yanı sıra Amerikalılar Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nin tamamını, üst kanadı olan Senato’nun ise üçte birini seçecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.