Romney anketlerde Obama’yı geçti

Romney anketlerde Obama’yı geçti

Başkan Barack Obama ve seçim kampanyasının başını ağrılar getirecek olan anket Amerika’nın en güvenilir kamuoyu araştırma kurumlarından birisi olan Pew tarafından yapıldı. Pew Araştırma Merkezi’nin anketine göre Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney ilk defa ülke genelinde yapılan kamuoyu yoklamasında Başkan Obama’nın önünde görüldü.

Geçen hafta içinde televizyonda başkan adaylarının yaptığı ilk tartışma programından sonra yapılan ankete göre Romney, Obama’ya yüzde 49’a karşı yüzde 45 önde görülüyor. Aynı ankette katılımcıların yüzde 6’sının ise henüz karar veremedikleri belirtildi. Televizyondaki tartışma programında son derece kötü performans sergileyen Obama’nın tutukluluğu konusunda yorumlar yapılırken Pew, çarşamba akşamı gerçekleştirilen TV’deki ilk canlı münazarada Başkan’ın Romney karşısında büyük kredi kaybettiğini ortaya koydu. Pew’in anketine katılan Demokratların yüzde 39, bağımsız seçimenin ise yüzde 72’isi Romney’in tartışmanın galibi olduğu yönünde fikir beyan ettikleri görüldü.

Pew’in 12-16 Eylül tarihleri arasında yaptığı ankette yüzde 8 önde çıkan Obama’nın üç hafta içinde rakibinin 4 puan gerisine düşmesi Demokratlar da büyük hayal kırıklılığına neden oldu. Pew son kamuoyu yoklamasını 4-7 Ekim tarihleri arasında 1112 seçmen ile telefon üzerinden gerçekleştirdi.

GALLUP’UN ANKETİ DE OBAMA’YA KÖTÜ HABER VERDİ

Gallup, 4-6 Ekim tarihleri arasında yaptığı kamuoyu yoklamasına 1013 kişi katıldı. Gallup’un anketinde ise Romney ile Obama başabaş görünürken bu kamuoyu yoklamasına katılanların da büyük çoğunluğu TVdeki tartışma programından Romney’in kesin galip çıktığına inandığını gösterdi.

Gallup anketine katılıp Obama-Romney tartışmasını izlediğini söyleyenlerin yüzde 72’si ‘‘eski vali Romney’in daha başarılı’’ olduğu yönünde görüş verdikleri görüldü. Romney’in tartışma programında daha iyi olduğunu düşünen bağımsızların yüzdesi 7o iken Demokratlardan aynı yönde düşünenlerin oranı da yüzde 49 olarak belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.