Romeny’in yüzde 47 iddiası da yalan çıktı

Romeny’in yüzde 47 iddiası da yalan çıktı

2012 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Mitt Romney’in Başkan Barack Obama’ya devlete bağlı geçinen ‘‘yüzde 47’’lik kesimin oy verdiği iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı.


Obama’ya karşı başkanlık seçimini kaybetmesinde önemli rol oynayan Romney’in  yüzde 47’lik gaffının yalan olduğu ortaya çıktı. Eski senatörlerden ve bugün Heritage Vakfı’nın başkanı olan Jim DeMint’in verdiği rakamlara göre Amerika’da bugün devlet desteği ile ayakta duran insan sayısının tarihte hiç olmadığı kadar oransal olarak düşük olduğu belirlendi. DeMint’in verdiği bilgiye göre bugün Amerika’da 69.5 milyon insanın devlete bağımlı olduğunu belirterek, ‘‘Bu daha önce hiç olmadığı kadar az sayıda insanın yardım aldığını gösteriyor’’ diye konuştu.


DeMint, devletten en fazla yardım alanların ise öğrenciler ile emekli kesimin olduğunu belirtti. Devlete bağımlı olarak yaşayan Amerikalı sayısının öğrenciden konut kredisi ödeyenlere kadar toplumun farklı birçok alanından olduğunu kaydenen Demint, devletinin toplumdaki sınıf uçurumu arasında dengeyi kurması gerektiğini aksi durumda ise bunun gelecek adına ülkeyi uçuruma götüreceğini savundu.

Eylül ayında bir internet sütesinde düşen gizli kayıtta Romney, kendisi için düzenlenen yardım yemeği toplantısında, devlet desteği ile ayakta kalan halkın ne olursa olsun Başkan Obama’ya oy vereceklerini belirtmiş daha sonra da ‘‘Onlar için kaygılanmak benim işim değil’’ demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.