“Ortadoğu’daki ayaklanmaların arkasında bizim CIA’imiz olabilir”

“Ortadoğu’daki ayaklanmaların arkasında bizim CIA’imiz olabilir”

CNN kanalında yayınlanan Piers Morgan Tonight (Piers Morgan Bu Akşam) programına özel konuk olarak katılan Minnesota eski valisi ve ünlü Amerikan güreşçisi Jesse Ventura programın yapımcısı ve sunucusu Piers Morgan’a zorlu anlar yaşattı.

Amerikan siyasetindeki kutuplaşma ve tekelleşmiş yapıyı eleştiren yeni kitabı ”DemoCRIPS and ReBLOODlicans: No More Gangs in Government’’ı tanıttığı programda Jesse Ventura Morgan’ın bir çok sorusuna da cevap verdi.

2016 başkanlık seçimlerine katılıp katılmayacağının sorulması üzerine,  Ventura, “Eğer bana münazaralarda konuşma imkanı verilirse ve şu anda sadece iki partili sisteme göre ayarlanan başkanlık yarışı yeniden düzenlenilirse neden olmasın? Eğer 2016 seçimlerinde böyle bir düzenleme yapılırsa ve ben Başkan olursam Amerikan tarihinde George Washington’dan sonra hiçbir partiye bağı olmaksızın başkan seçilen ikinci kişi ben olurum. Ama insanların desteğine ihtiyacım var.” şeklinde cevap verdi.

Vietnam savaşında donanmada yer alan ve valilik süresinin bitmesinin ardından Harvard Üniversitesi’nde profesör olarak dersler vermeye başlayan Jesse Ventura, Mitt Romney ile ilgili bir soruya ise “Ben ve Romney aynı dünyada yaşamıyoruz. Bence o birçok Amerikalı’yla aynı dünyada yaşamıyor. Vietnam’dan geldikten sonra donanmadan ayrılmıştım ve güreş çalışmalarına başlayacaktım. Cebimde sadece 250 dolar vardı. Bir çok zengin insanın ve milyon dolarları olan bir ailede dünyaya gelen Romney’nin sokakta olmanın nasıl bir şey olduğunu anladığını sanmıyorum.” şeklinde cevap verdi.

“Ortadoğu ayaklanmalarının arkasında bizim CIA’imiz olabilir”

Müslümanları tahrik etmek amacıyla amatör bir şekilde çekilen ve son bir haftadır Orta Doğu’da büyük infiale neden olan ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli film hakkında da görüş bildiren Ventura, ayaklanmaların arkasında kimlerin olduğunun henüz kesin olmadığını ancak bu işin arkasından CIA’in çıkabileceğini de söyledi.

11 Eylül konusunda Ventura’dan Bush’a ağır itham

Piers Morgan, Ventura’ya eğer başkan olsaydı 12 Eylül 2001 sabahı ne yapacağını sorusuna ise aldığı yanıt hiç hoşuna gitmedi. “12 eylül sabahı hemen gerçek bir soruşturma yapar ve sorumluların kim olduğunu ortaya çıkartırdım.” diyen eski valiye “Ama zaten bu yapıldı” şeklinde Morgan cevap verdi. Bunun üzerine  Ventura 4 yıl gibi uzun bir süre 11 eylül hakkında Amerikan devleti kaynaklı olmayan bir araştırma yaptığını ve bu araştırmanın neticesinde George W. Bush’un yapılacak saldırılardan haberdar olduğunu ve bu duruma bilerek engel olmadığını öğrendiğini söyledi. Bu yanıta sinirlenen ve “Bush yönetiminden hiç kimse böyle bir şeyin olmasını istememiştir” diye kendisine çıkışan Morgan’a Ventura, “Ben gerçeklerden söz ediyorum dostum ve bunu da herkes biliyor.” şeklinde cevap verdi.

Jesse Ventura aynı zamanda röportaj sırasında İran’ı da nükleer alanda silahlanmak istemesi konusunda haklı bulduğunu söyledi. “Bölgede bizim saldırımızdan emin olabilecek ülkeler yalnızca elinde nükleer silah bulunduran ülkeler. İran’ın da bizim saldırımızdan kaçınmak için nükleer silah edinmeye çalışması çok anlaşılır.” diye konuştu. Ventura,  İran’la ilgili diğer sorulara henüz konuyla ilgili yeterli araştırma yapmadığı için cevap veremeyeceğini de belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.