Obama’yı tehdit eden üniversite öğrencisi suçlu bulundu

Obama’yı tehdit eden üniversite öğrencisi suçlu bulundu

Üniversite öğrencisi Joaquin Amador Serrapio, çarşamba günü federal mahkeme tarafından Facebook’taki hesabından yazdığı mesajlarla Başkan Barack Obama’yı tehtid etmekten suçlu bulundu. Serrapio Facebook hesabında Obama’yı ‘kafasına bir kurşun atmakla’ tehtid etmişti.

20 yaşındaki Serrapio şubat ayında gizli servis ajanları tarafından tutuklanmasının ardından suçsuz bulunmuştu. Savcı tarafından yapılan bir öneri sonucu genç öğrencinin avukatı Serrapio’nun savunmasında bir değişiklik yapmıştı. Bu değişiklik öğrenci tarafından da kabul edilmişti.

Serrapio’nun avukatı Alan Ross “Gerçekten çok aptalca, çok çok aptalca davrandı.” diye konuştu. Avukatı genç öğrencinin asla tehtidlerini gerçeğe çevirmeye çalışmadığını belirtirken Facebook’ta yaptığı yorumlarla sadece Obama taraftarlarını kızdırmayı amaçladığını da söyledi.

Serrapio’ya karşı açılan davanın delili olarak gösterilen tehdit sadece yukardakiyle sınırlı kalmıyor. Bir mesajında Miami-Dade Üniversitesi öğrencisi başkanın Miami Üniversitesi’ne yapacağı ziyarette bir suikaste kurban gideceğini yazıyor ve ekliyor: “Eğer bugün aranızdan UM’e gidecek olan varsa kameralarını yanına alsın…Onun kafasına bir kurşun sıkacağım, kaçırmak istemezsiniz.”

Facebook’taki mesajlarını Jay Valor sahte ismiyle yazan Serrapio, Miami-Dade Üniversitesi’nde müzik yönetimi okuyor. Mahkeme tehtidkar zanlının cezasına 22 Ağustos’ta karar verecek. Savunma müzakerelerinin neticesinde Serrapio’nun 10 ay hapis cezasına ya da göz hapsine çarptırılacağı sanılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.