Obama’nın zafer konuşması

Obama’nın zafer konuşması

ABD Başkanı Barack Obama, ”Beyaz Saray’a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde döndüğünü” söyledi.

Obama, Chicago’daki McCormick Place’de yaptığı zafer konuşmasında, ister kendisine, ister rakibi Mitt Romney’ye olsun, seçimlerde oy kullanan herkese teşekkür etti.

Romney ile az önce telefonda konuştuğunu, onu ve Paul Ryan’ı mücadeleci kampanyalarından dolayı kutladığını ifade edenObama, bu ülkeyi ileriye taşımak için birlikte hangi alanlarda çalışabilecekleri konusunu görüşmek üzere Romney ile gelecek haftalarda bir araya gelmek istediğini belirtti.

Eşi Michelle ve kızları Sasha ve Malia, Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kampanya ekibinde görev alanlar için övgü dolu sözler sarf eden Obama, ekonominin toparlanmakta, on yıllık savaş döneminin sona ermekte olduğunu kaydetti.

Uzun bir kampanya döneminin sona erdiğine işaret eden Obama, ”Oyunuzu kazansam da kazanmasam da sizi dinledim, sizden bir şeyler öğrendim. Siz beni daha iyi bir başkan yaptınız. Yapılacak işler ve önümüzde bizi bekleyen gelecek hakkında, Beyaz Saray’a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde dönüyorum” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, gelecek haftalar ve aylarda, bütçe, vergi reformu, göçmenlik sistemi ve enerji gibi konularda iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuladığını söyledi.

Chicago’daki McCormick Place’de zafer konuşması yapan Obama, ”Bu gece, bu seçimde siz Amerikan halkı, bize şunu hatırlattınız; yolumuz zorlu, yolculuğumuz uzun olsa da hep ayakta kaldık, mücadele ettik ve kalplerimizde şunu biliyoruz ki ABD için en iyi günler daha gelecek” diye konuştu.

”Bizi, sizin işlerinize odaklanmamız için seçtiniz, kendimizinkine değil” ifadesini kullanan Obama, ”Gelecek haftalar ve aylarda, bütçe açığının azaltılması, vergi yasasının reformdan geçirilmesi, göçmenlik sistemimizin onarılması, kendimizi yabancı petrolden kurtarmak gibi birlikte çözebileceğimiz zorlukları ele almak için iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuluyorum. Birlikte yapacağımız daha işler var” diye konuştu.

Başkan Obama, şunları kaydetti: ”Bu ülkenin diğer tüm ülkelerden daha fazla serveti var, ama bizi zengin yapan bu değil. Tarihteki en kuvvetli orduya sahibiz, ama bizi kuvvetli yapan bu değil. Üniversitelerimize, kültürümüze tüm dünya imreniyor ama dünyanın bizim kıyılarımıza gelmeye devam etmesinin nedeni bu değil. Amerika’yı istisnai yapan, dünyadaki en fazla çeşitliliğe sahip milleti bir arada tutan bağlar, ortak kaderi paylaştığımıza dair, bu ülkenin sadece birbirimize ve gelecek nesillere karşı belli yükümlülüklerimizin olduğunu kabullenmemiz halinde işleyebileceğine dair inanç. Amerika’yı büyük yapan bunlar”.

Bu gece umutlu olduğunu, çünkü Amerika’da bu ruhun canlı olduğunu gördüğünü belirten Obama, ”Geçirdiğimiz tüm sıkıntılara, Washington’ın tüm hayal kırıklıklarına rağmen, gelecek hakkında, Amerika hakkında hiç bu kadar umutlu olmamıştım. Sizden de bu umudu sürdürmenizi istiyorum” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın zafer konuşmasını yaptığı McCormick Place’de saatler öncesinden coşku hakimdi.

Binlerce Obama destekçisi, kampanya gönüllüleri ve partililer, Obama’nın kampanya merkezi olan McCormick Place’de Başkan’ın seçim konuşmasını izlemek için kuyruğa girdi. Kapıların açılmasıyla birlikte, salonu dolduran kalabalık, saatlerce bıkmadanObama’yı bekledi.

Kalabalık, salona kurulan dev ekranlarda seçim sonuçlarını izledi, Obama’nın bir eyaleti kazandığına dair her haberde sevinç çığlıkları attı. Obama’nın seçimi kazandığının netleşmesinin ardından ise salon bayram yerine döndü.
        
Obama kampanyasından Romney’ye jest
        
Salonda seçim sonuçlarını veren haber kanalları dev ekranlardan yansıtılıyor ancak ses verilmiyordu. Amerikan medyası, Mitt Romney’nin Boston’daki karargahında yaptığı konuşmaya canlı bağlanınca, müzik kapatılarak, Romney’nin sesi salona verildi. Böylece Obama’nın destekçileri de Romney’nin mesajlarını dinlediler.

Salondakiler, Romney’nin Obama’yı kutlamasını alkışlarken, bazı sözlerine ise tepki gösterdiler.
        
Obama, sahneye ailesiyle geldi
        
Obama, konuşma yapacağı sahneye eşi Michelle Obama ve kızları Sasha ve Malia ile geldi. Konuşmasının sonunda da Obama’nın ailesi, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve ailesi ile birlikte yeniden sahneye geldi ve hep birlikte salondakileri selamladılar.

Obama, tüm Amerikan medyası tarafından başkan olduğu ilan edilmesine rağmen, neredeyse tüm eyaletlerin seçim sonuçlarının açıklanmasını bekledi, ancak Florida’nın sonucunun bir türlü netleşmemesi üzerine, sahneye geldi.
Konuşmayı gerek ABD gerekse diğer ülkelerden 1000’i aşkın gazeteci takip etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.