Obama’nın güvenliğini ABD ve Filistin güvenlik güçleri birlikte sağlayacak

Obama’nın güvenliğini ABD ve Filistin güvenlik güçleri birlikte sağlayacak

Filistin yönetimi, İsrail ziyareti sırasında Batı Şeria’ya geçmesi beklenen Başkan Barack Obama’nın güvenliğinin Amerikalı ve Filistinli güvenlik görevlileri tarafından ortak sağlanacağını açıkladı.

Filistin Emniyet Birimi Sözcüsü Adnan ed-Damiri, yaptığı açıklamada, ”Obama’nın Ramallah ziyareti öncesi ABD güvenlik güçlerinden bir heyet, Filistin’e gelerek ziyaret için gerekli önlemleri alacak. Obama’nın güvenliği ABD ve Filistin’in ortak korumasıyla sağlanacak” dedi.

İsrail’in Obama’nın güvenliği için Filistin’e silah verdiği hakkında İsrail basınında yer alan iddiaları da değerlendiren Damiri, ”İsrail, 1994 yılından beri Filistin’e bir kurşun bile vermedi. Filistin tarafı da böyle bir şey istemedi. Ancak dost ve kardeş ülkelerden gönderilen silahların girişinde kolaylık sağlamasını talep ettik” diye konuştu.

Rusya’nın Filistin’e 50 askeri nakliye aracı verdiğini söyleyen Damiri, Mısır’dan da silah alındığını ancak İsrail’in izin vermemesi nedeniyle henüz Filistin’e getirilmediğini bildirdi.
Başkanı Obama’nın 20-22 Martta Yahudilerin Hamursuz (Pesah) Bayramı öncesinde İsrail’e gitmesi, ziyareti sırasında Batı Şeria’ya geçmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.