Obama’nın gitmesi için, gazinolar kralı 10 milyon dolar daha verdi

Obama’nın gitmesi için, gazinolar kralı 10 milyon dolar daha verdi

Başkan Barack Obama’nın Beyaz Saray’dan gitmesi için çaba gösteren Charles ile David Koch kardeşlerin kampanyasına Amerika’nın gazinolar kralı olarak bilinen Sheldon Adelson 10 milyon dolar bağış sözü verdi. Adelson ve ailesi daha önce de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylığı yarışında Newt Gingrich’in seçim kampanyasına da 21 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

Başkan Obama’ya karşı kampanya yürüten Koch kardeşler, Beyaz Saray’a Cumhuriyetçi birini getirebilmek için servet harcamayı göze aldı. Koch kardeşler, ülke genelinde muhafazakarların seçim kazanabilmesi için bu yılki başkanlık ve Kongre seçimleri için 400 milyon dağışta bulunacağını duyurmuştu. AP haber ajansının haberine göre Koch kardeşlerin bu çabasına gazinolar kralı Adelson’dan 10 milyon dolar destek geldi.

Cuma günü 10 milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıkan Adelson, dünyanın da sayılı zenginleri arasında. Adelson, daha önce de super pac aracılığı ile Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney için 10 milyon dolar seçim bağışında bulunmuştu. Andelson, GOP’un bu seçimlerde 1 milyar dolar seçim yardımı toplama hedefine ulaşması amacıyla bağışta bulunduğu da öğrenildi.

KOCHLAR OBAMA’NIN KAYBETMESİ İÇİN SERVET HARCIYOR

Koch şirketler grubu 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi adayın galip gelebilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğini bir kez daha gösterdi. Adelson, son olarak verdiği 10 milyon dolar Charles ve David Koch kardeşlerin başlattığı anti-vergi grubu yani küçük hükümetten yana kampanya yürüten ‘Americans for Prosperity’ (Amerikalıların Refahı) adlı kuruluşa destek verdi. Koch kardeşler kurdukları kampanya çalışmaları ile ülke genelinde muhafazakarları yani Cumhuriyetçileri desteklemeyi ve onların Demokratlara karşı galip gelmelerini amaçlıyor. Bu amaçla Koch kardeşler GOP’a, 400 milyon dolar bu yılki başkanlık ve Kongre seçimlerinde bağış sözü verdi.   

Koch Endüstri şirketler topluluğu dünya genelinde 60 bin insana iş imkanı sağlıyor. Yine dünya genelinde geçen yıl 110 milyar dolar gelir elde eden Koch kardeşler, özellikle petrol, gübre, kimysal, kağıt sektöründe iş yapıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.