Obama’dan Afrika’ya yardım sözü

Obama’dan Afrika’ya yardım sözü

Afrika turu kapsamında son durağı Tanzanya’da sevinç gösterileriyle karşılanan  Başkan Barack Obama, ‘Afrikalılar için Afrika’yı inşa’ sözü verdi.

Ülkesiyle kara kıta arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen Obama bu kapsamda elektrik, ticaret, gümrük ve nesli tükenen fil ve gergedanlarla ilgili bir dizi girişimlerde bulundu.

Tanzanya Devlet Başkanı Jakaya Kikwete ile görüşmesi ardından basına açıklama yapan Obama, “Buradaki amaç Afrika için, Afrikalılar için Afrika’yı inşa etmek.” şeklinde konuştu. Tanzanya’nın en iyi ortaklarından birisi olduğunun altını çizen ABD başkanı, “Bu süreçte Tanzanya ile birlikte olacağız. Sadece maddi yardımı içermeyen yeni bir model üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de ilk yurtdışı gezisi kapmamsında Mart ayında Tanzanya’ya uğramıştı.

Salı günü Ubungo elektrik santralini ziyaret eden Obama, 7 milyar dolarlık yardım paketi açıkladı. Özel ve kamu yardımları ve kredi garantisinden oluşan paketle Afrika’daki elektrik ağının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Gezi kapsamında üç Afrika ülkesini ziyaret eden Obama, Tanzaya’nın başkenti Darüsselam’dan Salı günü ailesi ile birlikte ülkesine döndü.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.