Obamacılar, Romney’i şirketi ile vurmaya başladı

Obamacılar, Romney’i şirketi ile vurmaya başladı

Başkan Barack Obama’nın tekrar seçilebilmesi için atağa geçen Obama taraftarı bir Super PAC hazırladığı video görüntüleri ile Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’i sahibi olduğu şirketi ile vurdu.

Bu sabah televizyon, internet sitelerinde yayınlanan video görüntüsünde Bain Capital adlı finans şirketin insanları acımadan işten çıkardığı ve acımasızca para kazanmak dışında gaye edinmediği yönünde eleştiriliyor. Romney’in sahibi olduğu Bain Capital’ın işleyiş tarzı nedeniyle daha önce de başkan adayına sıkıntılı dönemler yaşatmıştı.

Toplam 4 milyon dolarlık reklam bütçesi ayrılan video, salı günü ilk defa yayınlandı. Pro-Obamacı olan Priorities USA Action isimli Super PAC, Kansas City’deki GST Demir-Çelik fabrikasının 1993 yılda Bain Capital’e devredildiğine dikkat çekiyor. Bu tarihten sonra GSR Demir-Çelik fabrikasında birçok insanın işten çıkarıldığını anlatan videoda, ‘‘Romney ile Bain Capital’ın tek amacı daha fazla para kazanmak’’ ifadesi yer alıyor. Yine aynı video görüntülerinde ‘‘Para her nerede ise orada Bain Capital vardır. Bain Capital her zaman para kazanma peşinde’’ şeklinde eleştiriliyor. Anti-Romney tanıtım filminde ayrıca GST Demir-Çelik fabrikasında çalışırken Bain Capital’e devredilmesi sonunda işten çıkarılan işcilerle yapılmış mülakata da yer veriliyor.

Obama’nın seçim kampanyasını yürüten ekip, Romney’i ‘‘İstihdam düşmanı’’ olarak gösteren video filmini özellikle kararsız eyaletler olan Colorado, Ohio, Pennsylvania, Iowa, Virginia, ile Florida gibi eyaletlerde göstermeyi hedefliyor. Romney’in vahşi bir kapitalist taraftarı olmasıyla da daha önce eleştiri oklarına hedef olmuştu.

Romney seçim arenasında, sahibi olduğu Bain Capital yüzünden oldukça başı ağırdı. İlk defa 1994 deki eyalet senatörlük yarışı için çıktığı siyaset arenasında rakibi Ted Kennedy, Romney’i Bain Capital ile eleştirmiş, şirketin acımasızca para kazanmak dışında gayesi olmadığını savunmuştu. Romney, Kennedy’e karşı o dönem senatörlük yarışını kaybetmişti.

Yine Romney, Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adaylığı seçim yarışında da o dönem rakibi olan Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich tarafından Bain Capital’ın işleyiş tarzı nedeniyle eleştiriye maruz kalmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.