Obama Yönetimi göçmenlik yasasını değiştirmekte kararlı

Obama Yönetimi göçmenlik yasasını değiştirmekte kararlı

Göçmenlik yasasını vakit kaybetmeden değiştirmekte kararlı olan Beyaz Saray yönetimi bu konuda bir tasarı hazırlıyor. Yönetim, yasa üzerinde çalışmalarını sürdüren iki partili çalışma grubunun uzlaşıya varamaması halinde kendi taslağını Kongre’ye sunacak.

Başkan Obama’nın Özel Kalem Müdürü Denis McDonough, özel bir televizyon kanalına konu hakkında yaptığı açıklamada, iki partili çalışma grubunun bir uzlaşmaya varamaması halinde kendi tasarılarının hazır olacağını belirtti.

İki partili grubun müzakerelerini şiddetle desteklediklerini hatırlatan McDonough, Beyaz Saray olarak Kongre’ye herhangi bir öneride bulunmadıklarının altını çizdi. McDonough, “Sadece hazır olacağız.”  dedi.

CUMHURİYETÇİLER TEPKİLİ

McDonough’un açıklamalarına Cumhuriyetçilerden sert tepki geldi. Kongre Üyesi Paul Ryan böyle bir hazırlığın müzakereleri olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Temsilciler Meclisi ve Senato’da iki partili grupların birlikte bu işi bitirmek için çalıştığını vurgulayan Ryan, tasarı çalışmasını ‘zarar verici’ olarak nitelendirdi.

Öte yandan Beyaz Saray’ın mevcut konuda yaptığı çalışmalara ulaşan bir gazete, örnek tasarıya göre ABD’de illegal yaşayan göçmenlerin başvuru yapabileceği yeni bir vize türü oluşturulacağını yazdı. Yeni vize türüne başvuranlara kalıcı oturum ise 8 yıldan sonra verilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.