Obama: Ülkeyi değiştirme gücü halkın elinde

Obama: Ülkeyi değiştirme gücü halkın elinde

Kamuoyu yoklamalarına göre Amerikan halkının en çok sevdiği başkanlar sırlamasında ilk basamakta yer alan John F. Kennedy’nin bir suikast sonucu öldürülmesinin 50. yılında anıldı.

 

Başkan Barack Obama ile eşi Michelle Obama dün Kennedy’nin Arlington Ulusal Mezarlığı’ndaki mozolesine çelenk bıraktı. Obama ailesine eski başkanlardan Bill Clinton da eşlik etti.

 

Başkan Obama, John F. Kennedy’nin kurucusu olduğu ve ülkenin en büyük devlet nişanı olan ‘‘Özgürlük Madalyası Ödülü’’ töreninde Kennedy onuruna bir konuşma yaptı. Kennedy’nin ‘yeni bir dünya kurgulama kararlılığı ve idealist kişiliğine’ vurgu yapan Barack Obama, ‘‘Bunun ‘ülkeyi değiştirme gücünün halkın elinde olduğu’ gerçeğini bizlere hatırlattı.’’ dedi.

 

20 Ocak 1961’de Beyaz Saray’a çıkan ülkenin 35. başkanı olan John F. Kennedy, 22 Kasım 1963 tarihinde Dallas’ta uğradığı suikastte hayatını kaybetmişti. Lee Harvey Oswald adlı bir ‘tetikçi’nin tutuklanmasına karşın; aradan geçen 50 yılda bu siyasi suikastin ardındaki sis perdesi halen aydınlatılabilmiş değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.