Obama: Trayvon’ın yerinde ben de olabilirdim

Obama: Trayvon’ın yerinde ben de olabilirdim

Zimmerman davasında jürinin verdiği tartışmalı karara dair bir açıklama yapan Başkan Barack Obama, herkesin mahkeme kararına saygı duyması gerektiğini söyledi. Beyaz Amerikalıları da, siyahi vatandaşlara karşı yapılan ırkçı ayrımcılığın hala sürdüğünü anlamaya davet eden Obama, “Trayvon’ın yerinde ’35 yıl önceki ben’ de olabilirdi” dedi.

Beyaz Saray bilgilendirme odasında bir açıklama yapan açıklama yapan ABD Başkanı, kendisinin de ön yargılara maruz kaldığını söyledi. Obama, siyahi Amerikalıların da kendi toplumlarındaki şiddet sorununu çözmesi gerektiğine dikkat çekti.  

Mahkeme kararı ilgili farklı görüşlere saygı duyduğunu ama jurinin de kararı verdiğini söyleyen Obama “Sistemimiz bu şekilde işliyor” diye konuştu.

Florida’da geçerli olan ‘Stand your ground’ (kendi topraklarında dur) yasasına da göndermede bulunan ABD Başkanı, yerel yöneticilerin çıkardıkları yasaların çatışmaları engelleyip engellemediğini dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Açıklama sırasında zaman zaman duygusallaştığı gözlenen Obama, güvenlik güçlerine ırkçılık eğitimi verilerek, polis ile azınlıklar arasındaki tansiyonun düşürülmesini istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.