Obama, Susan Rice’ı baş güvenlik danışmanı olarak atayabilir

Obama, Susan Rice’ı baş güvenlik danışmanı olarak atayabilir

Başkan Barack Obama’nın ulusal güvenlik baş danışmanı Tom Donilon’ın (53) istifasının ardından yerine BM Büyükelçisi Susan Rice’ı atamayı planladığı iddia edildi.

New York Times ve Washington Post Gazetelerinin haberine göre Tom Donilon, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in bu hafta ABD’ye yapacağı geziden sonra istifa edecek.

New York Times’ın haberine göre Obama Rice’ın yerine de eski Beyaz Saray yardımcısı ve Harvard profesörü Samantha Power’ı atayacak. Yıllardır Obama’nın yanında yer alan Power, Çok Uluslu İlişkiler ve İnsan Hakları Ofisi’nden sorumlu olarak görev yapıyordu. Kuvvetli bir insan hakları savunucusu olan Power’ın Suriye, Çin ve Sudan gibi ülkelerdeki ihlallere karşı dış politikada ABD’yi öne çıkarması bekleniyor.

Haberleri teyid eden Beyaz Saray ise detay vermedi.

Donilon’un yerine geçecek BM Büyükelçisi Susan Rice Başkan Obama’nın en çok güvendiği dış politika danışmanları arasında. Rice, Bengazi’dek Amerikan Konsolosluğu saldırıları sonrası açıklamalarıyla ABD Kamuoyunun yoğun tepkisine neden olmuştu.

Temmuzdan önce atanması beklenen Rice’ın Ulusal Güvenlik Baş Danışmanlık görevi için Senato’dan onay almasına gerek yok.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.