Obama: Suriye konusunda son kararı vermedim ama sınırlı hareket olabilir

Obama: Suriye konusunda son kararı vermedim ama sınırlı hareket olabilir

Başkan Barack Obama, Suriye ile ilgili nihai kararını vermediğini ama sınırlı bir hareket olabileceğini söyledi.

Suriye’deki kimyal silah kullanımının dünyaya meydan okumak olarak niteleyen Obama, ABD’nin ulusal güvenliğininde tehdit altında olduğunu belirtti. Suriye’nin kimyasal silah kullanımının ABD müttefikleri İsrail, Türkiye ve Ürdün için tehdit oluşturduğunu ifade eden Başkan Obama, “Kadın, çocuk ve masum insanların kimyasal gazlarla zehirlenmesini kabul edemeyiz. Kimyasal silah kullanılması ve bunların bize karşı kullanabilecek teröristlerin ellerine düşmesi riskini artırmaktadır. Dünya lideri ABD’nin uluslararası normları ihlal eden ülkeleri sorumlu tutmak gibi bir yükümlülüğü vardır.” dedi.

Beyaz Saray’da Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ve Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile üçlü görüşme gerçekleştirmeden önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Obama, rejimin kimyasal silah kullanıma yönelik ABD istihbarat örgütünün araştırımasının gizli olmayan bölümlerinin yayınladıklarını kaydetti.

 

ABD Başkanı, Suriye’ye verilecek mühtemel bir yanıtta ABD askerlerinin karaya ayak basmasını gerektirecek bir askeri harekatı düşünmediklerini vurgulayarak “Uluslarası toplumun kimyasal silah kullanımına karşı normları korumaya dönük kısıtlı bir eylem ihtimali üzerinde duruyoru.”diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.